Skip to content
 

Hoger beroep moordzaak Gonda Drent

Door Waarheidsvinder

Gonda

Morgen, 3 december 2009, bijna dertien jaar na de moord op Gonda Drent en zes jaar na de heropening van het onderzoek, wordt de hoger beroepszaak tegen haar echtgenoot Reinier Smit voortgezet voor het gerechtshof in Leeuwarden.

Op 11 december 1996 werd Gonda Drent in haar woning aan de Hoofdstraat in Hoogezand van het leven beroofd. Het onderzoek naar de dader leverde wel een aanhouding maar geen veroordeling op en werd in de loop van 1997 gesloten. In december 2003 werd het onderzoek heropend. Het ziet er naar uit dat er nu eindelijk duidelijkheid zal gaan komen voor de ouders van Gonda en de beide kinderen.

Vindt het hof, net als de rechtbank in Groningen, dat er voldoende bewijs is om Reinier Smit te veroordelen?

Afgelopen juni werd al een begin gemaakt met het hoger beroep. Het hof hield de zaak toen echter aan om nog enkele getuigenverklaringen te onderzoeken en om Reinier te laten observeren in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Dat onderzoek heeft echter niets opgeleverd. Reinier heeft wel zeven weken in het Pieter Baan Centrum doorgebracht, maar niet meegewerkt aan het onderzoek. Het PBC heeft daarom geen advies aan het hof kunnen uitbrengen.

Of het onderzoek van de getuigenverklaringen iets heeft opgeleverd zal moeten blijken. Spannende tijden weer voor de familie Drent.

Naschrift 4 december 2009:

De uitspraak van het hof staat gepland voor donderdag 17 december 2009 om 13.30 uur.

Leave a Reply