Skip to content
 

Belg Janssen bekent vijf verkrachtingen

Bron: De Telegraaf  

HASSELT – De Belgische tekenleraar Ronald Janssen, die al drie moorden heeft bekend, heeft nu ook vijf verkrachtingen bekend. Hij heeft de feiten gepleegd tussen 2002 en 2006 rond Hasselt, aldus justitie in deze Belgische stad woensdag. Janssen maakte gebruik van een mes en tape.

„Deze dossiers zijn rond”, zei de Hasseltse procureur. „Maar we zijn nog niet aan het einde van de reeks. Er is nog een aantal gevallen in onderzoek. We kennen nog enkele slachtoffers die op dezelfde wijze zijn toegetakeld met een mes en tape.”

Janssen heeft volgens geruchten ook een vierde moord toegegeven. Die zou in de zomer van 2007 zijn gepleegd. „Daarover willen we niet communiceren, omdat we geen concrete aanwijzingen hebben dat er toen iemand is verdwenen”, zei de procureur. „Maar we zitten hier vlakbij Nederland en Frankrijk; misschien dat er via de pers daar nog een vermissing opduikt uit de zomer van 2007.”

De 38-jarige tekenleraar uit Loksbergen was begin januari opgepakt, nadat zijn buurmeisje en haar vriend vermoord waren aangetroffen. De man gaf de dubbele moord toe, evenals die op een 18-jarige studente in 2007. Het laatste gsm-signaal van de studente was opgevangen bij een zendmast vlakbij zijn huis.

Leave a Reply