Skip to content
 

Moeder van Leon op de vlucht voor bende jongeren

Bron: De Telegraaf

Door Jolande van der Graaf

SCHIEDAM, maandag

De nabestaanden van de vermoedelijk vermoorde Leon Groeneweg (19) zitten op advies van de Schiedamse politie ondergedoken omdat zij met de dood worden bedreigd door een jeugdbende.

Het gaat om de criminele groepering waarover De Telegraaf zaterdag berichtte en die volgens getuigen eerder Leon Groeneweg en Tariq Chatta (19) heeft omgebracht. Beide zaken zijn nooit adequaat door politie en justitie onderzocht.

Ondanks de aanhoudende bedreigingen van de afgelopen dagen en aanwijzingen dat de groep over vuurwapens beschikt, was het openbaar ministerie tot gisteravond volgens een woordvoerder niet van plan om arrestaties te verrichten.

„Het lijkt wel de omgekeerde wereld”, reageert Leons moeder, die met haar partner en hun 10-jarige zoontje op een schuiladres verblijft. „Wij moeten ons huis ontvluchten, die criminelen mogen vrij blijven rondlopen. Moet er soms een derde moord worden gepleegd voor er echt iets gebeurt?”

Leons oudere broer Auke en nog een andere Schiedamse jongere zijn al sinds afgelopen woensdag op de vlucht nadat zij aangifte van bedreiging deden.

De Schiedamse politie heeft de bende al jaren in het vizier, blijkt uit een proces-verbaal, en brengt de groep in verband met geweldsmisdrijven en harddrugsgebruik. Getuigen verklaarden tegenover deze krant dat de jonge criminelen er prat op gaan in 2008 Leon Groeneweg en een half jaar eerder Tariq Chatta te hebben vermoord.


One Comment

  1. Baconwallah says:

    “De Schiedamse politie heeft de bende al jaren in het vizier, blijkt uit een proces-verbaal, en brengt de groep in verband met geweldsmisdrijven en harddrugsgebruik.”

    Blijkbaar is dat, evenmin als het bezit van vuurwapens, voor de Schiedamse politie voldoende aanleiding om er eens iets aan te gaan doen. Maar wacht maar tot ze een paar kilometer te hard gaan rijden, dan zijn ze de pinieut. Allemaal een kwestie van prioriteiten.

Leave a Reply