Skip to content
 

Verdachte moord Diana Winkel wil naam zuiveren

Door Waarheidsvinder

Eerst schreven we over Gerard B, de man die werd aangehouden voor de moord op Diana Winkel mede op grond van “Droomgetuigen“. Nu treedt hij zelf naar buiten onder zijn volledige naam, Gerard Blenke. De 48-jarige Oldenzaler die ruim een maand vastzat op verdenking van de moord op tekenlerares Diana Winkel, wil dat zijn naam gezuiverd wordt want zijn omgeving ziet hem als een moordenaar terwijl hij zegt volledig onschuldig te zijn.

Saillant detail is bovendien dat Blenke zegt zich vorig jaar al vrijwillig bij de politie te hebben gemeld omdat toen al de geruchten in zijn omgeving gingen dat hij iets te maken had met de moord op Diana Winkel. Hij bood aan vrijwillig DNA af  te staan om zijn onschuld aan te tonen.  De politie wilde daar echter niet aan meewerken en Blenke droop weer af.

Na een uitzending van het televisieprogramma “Het Zesde Zintuig”, waarin een paragnost een compositietekening liet maken die sprekend op Blenke leek, had de politie wel belangstelling voor hem en werd hij aangehouden en een maand vastgehouden.

Blenke zegt nu dat de hele gang van zaken hem emotioneel flink heeft geraakt en om die reden was hij vanavond te zien in het programma Wandelgangen. Eerst liet men een samenvatting van de zaak zien en was een politiewoordvoerster aan het woord. Zij vertelde dat men ongeveer een half jaar na de moord flyers had uitgedeeld op allerlei Afrikaanse festivals, kennelijk was men dus op zoek naar iemand die zich in die kringen bewoog.

Je kunt iemand niet op zijn uiterlijk beoordelen, maar het is toch nauwelijks voor te stellen dat deze huilende Twentse boerenzoon, werkzaam bij de Sociale Werkvoorziening, zich beweegt in Afrikaanse kringen.

Kennelijk is het geleuter van de glazenbolkijkers uit het Zesde Zintuig voor de politie voldoende geweest om Afrikaanse festivals te verruilen voor een Oldenzaals café en daar deze Gerard uit te plukken.

In Nederland ben je onschuldig totdat het tegendeel bewezen is, maar Gerard Blenke zal, als de dader van de moord op Diana Winkel niet gepakt wordt, de rest van zijn leven in Oldenzaal moeten blijven proberen uit te leggen dat hij onschuldig is.  Dat alles dankzij een ” mooi” stukje werk van de politie.

 

 

Leave a Reply