Skip to content
 

Nieuw onderzoek naar verdrinking Tariq en Leon

Door Waarheidsvinder

Tot grote vreugde van de beide families heeft justitie in Rotterdam besloten een nieuw onderzoek te starten naar de dood van Tariq Chatta en Leon Groeneweg uit Schiedam.

Het lichaam van de 19 jarige Tariq Chatta is op zondagmiddag 14 januari 2007 omstreeks tien voor twee ‘s middags gevonden in een sloot tussen de wijk De Akkers en de Harreweg in zijn woonplaats Schiedam. Nog diezelfde dag kwam de politie al tot de conclusie dat hier sprake was van een ongeval. Men meldde dat Tariq vermoedelijk in dronken toestand bij het plassen te water was geraakt en daarna was verdronken.  Er werd geen sectie op het lichaam van Tariq verricht.

Het lichaam van de 19-jarige Schiedammer Leon Groeneweg werd op zondag 15 juni 2008 gevonden in een ondiep gedeelte van het Brielse Meer nabij camping Kruiningergors. Uit sectie bleek dat hij drugs gebruikt had en dat de doodsoorzaak verdrinking was. Allerlei signalen dat de verdrinking van Leon geen ongeluk was maar dat er vermoedelijk sprake was van een misdrijf werden genegeerd.

Beide jongens behoorden tot dezelfde vriendengroep en beide jongens werden voor hun dood bedreigd door dezelfde persoon, maar ook dat gegeven leidde niet tot een groot onderzoek.

Nu na publicaties in De Telegraaf komt dat onderzoek er toch. Hopelijk pakt men de zaak nu wel serieus aan en krijgen de nabestaanden van de beide jongens eindelijk een antwoord op hun vragen.Leave a Reply