Skip to content
 

Moord op Joanne Noordink eindelijk voor rechter

Door Waarheidsvinder

Op 23 en 24 maart 2010 vindt de rechtszaak plaats tegen de 33 jarige Ehsan B. uit Aalten. Ehsan heeft bekend plaatsgenote Joanne Noordink om het leven te hebben gebracht. Volgens Ehsan B. hadden beiden een relatie maar de ouders ontkennen dat. Ook justitie gelooft daar helemaal niets van en legt Ehsan B. naast moord ook verkrachting van het slachtoffer ten laste.

Joanne Noordink verdween op 11 december 2008 plotseling uit haar woning met achterlating van al haar persoonlijke spullen. Bovendien brandde er nog licht in haar woning, stond de televisie nog aan, stonden haar auto en fiets voor woning en bleken haar katten zonder eten in een kamer te zijn opgesloten. Uit de woning misten enkele zaken zoals de laptop van Joanne en haar mobiele telefoon.

Opvallend was bovendien dat de ouders van Joanne een dag na haar verdwijning een mailtje ontvingen dat weliswaar was verstuurd vanaf de laptop van Joanne maar dat volgens hen zeker niet van haar haar zelf afkomstig was.

Toch bleven politie en justitie in Zutphen volhouden dat er geen aanwijzingen voor een misdrijf waren maar dat hier vermoedelijk sprake was van een “normale” vermissing of van zelfmoord.

Op verzoek van De Telegraaf hebben wij destijds een analyse van de zaak gemaakt en voor ons was het al snel duidelijk: Joanne was hoogstwaarschijnlijk vermoord door een bekende van haar.

In vervolg op onze analyse bracht De Telegraaf op 10 januari 2009 een groot artikel over de zaak waarin de lezer werd duidelijk gemaakt dat we hier hoogstwaarschijnlijk met een moord te maken hadden in plaats van met iemand die vrijwillig was vertrokken. Nog datzelfde weekend besloot de top van het OM in te grijpen en werd er een groot rechercheteam opgestart.

Deze maatregel bleef niet zonder gevolgen want op maandag 23 maart werd er een man uit Ooststellingwerf aangehouden die in het bezit blijkt te zijn van de mobiele telefoon van Joanne en de volgende dag werd in Aalten de 33 jarige Ehsan B. aangehouden. In de tuin van zijn woning vond de politie de volgende dag het daar begraven lichaam van Joanne. Ehsan B. bekende vervolgens Joanne te hebben gewurgd en haar daarna in zijn tuin begraven te hebben.

Ehsan B. en Joanne bleken elkaar te kennen uit het kerkelijk circuit en Ehsan had wel eens een klusje bij haar thuis gedaan. Zoals wij al vermoedden bleek Joanne dus inderdaad door een bekende om het leven te zijn gebracht.

Precies een jaar na de aanhouding van de beide verdachten komt de zaak nu voor de rechter. Hopenlijk komen de rechters snel tot een uitspraak.Leave a Reply