Skip to content
 

‘Cold case Wim Quak bloedt dood’

Door Waarheidsvinder.

Uit onze contacten met Anneke Quak was ons al duidelijk geworden dat het Cold Case Team van de politie Rotterdam niet veel zin heeft serieus onderzoek te doen in de zaak van de vermissing van scheepskok Wim Quak. Ook de manier waarop men met haar omgaat lijkt nergens op. We komen daar nog wel een keer op terug.

Op de site van Tros Vermist doet mr. Job Knoester, advocaat van Anneke Quak, nu ook een boekje open. Wij citeren:

“Ik heb onlangs bij het openbaar ministerie gevraagd wat de stand van zaken is”, vertelt de advocaat van mevrouw Quak. “Na lang wachten kreeg ik te horen dat er enkele betrokkenen zijn gehoord, maar dat daar niets uitgekomen is. Wie dat dan waren dat wordt me niet verteld.”

Verder ben ik zelf aanwezig geweest bij het verhoor van Wim’s echtgenote. De manier waarop dat plaatsvond maakte mij duidelijk dat er bij de rechercheurs geen enkel enthousiasme bestaat om de zaak serieus op te pakken. Het leek wel op een confrontatie, alsof ze geen woord geloofden van wat Anneke vertelde! Als wij zelf nu geen druk op de ketel zetten vrees dat het cold case-onderzoek binnenkort doodbloedt.”

“Het OM zegt verder dat men in het buitenland rechtshulpverzoeken heeft gedaan. Onder andere om Wim’s DNA te vergelijken met dat van ongeïdentificeerde lichamen die in de loop der jaren zijn aangespoeld in de omringende landen. Maar dat kan nog heel lang duren. En als het niks oplevert ben ik ervan overtuigd dat men het onderzoek staakt. Ze hebben er totaal geen zin in. Wij kunnen het daar niet bij laten zitten! Want dan is Anneke weer terug bij af. Wat zij mee moet maken is een emotionele achtbaan, dat mag je iemand niet aandoen!”

We waren er al bang voor. Hetzelfde korps dat de zaak jaren heeft laten versloffen moet nu alsnog onderzoek doen. Stel nou voor dat men deze keer tot de conclusie zou komen dat Wim Quak inderdaad vermoord is, hoe zou men dat dan moeten uitleggen?

Nee, het keuren van eigen vlees heeft nog nooit een slager beter gemaakt. Deze zaak bevestigt dat maar weer eens.


Leave a Reply