Skip to content
 

Het tij begint te keren

Door Waarheidsvinder

In de zaak rond de verdwenen Aaltense Joanne Noordink is te langzaam gehandeld“. Nee, dit is geen kritische opmerking van ons, maar deze mededeling werd gedaan door de officier van justitie in Zutphen, mevrouw mr. C. Krol, tijdens de rechtszaak tegen de moordenaar van Joanne Noordink.

Omdat Joanne volwassen was, kwam de politie na haar vermissing volgens deze officier niet direct in actie. Volgens haar belemmert de huidige wetgeving dat er bij verdwijningen snel wordt gehandeld. De officier van justitie stelt dat een soort prioriteitenlijst wordt gehanteerd. Aan de hand daarvan kan worden bepaald of wel of geen actie moet worden ondernomen. “Ik pleit op dit punt voor een verandering in de wet. Joanne had het niet kunnen redden, maar anderen in de toekomst wel”, aldus de aanklaagster.

De officier van justitie wil verandering in de wetgeving, wij pleiten al langer voor het aanstellen van specialisten op het gebied van vermissingen. Toch zijn we blij met de uitspraken van deze officier van justitie. Zij toont in ieder geval dat zij begrijpt dat je alleen kunt leren van fouten die je toegeeft. Onze complimenten.


One Comment

  1. chris says:

    De “huidige wetgeving” belemmert snel handelen volgens de OvJ mw Krol. Nooit geweten dat een “prioriteitenlijstje’ tot wet was verheven.
    Complimenten inderdaad. Ze heeft het helemaal begrepen. Je moet de WET veranderen. De wetgevende macht moet aktie ondernemen, OvJ zijn slechts uitvoerders.
    Ik ‘wet’ dat voor het aanstellen van specialisten er geen wetswijziging hoeft te komen.

Leave a Reply