Skip to content
 

Lucia de Berk vrijgesproken

Door Waarheidsvinder

Lucia de Berk is vandaag vrijgesproken,  ze is daarmee seriemoordenares af. Aangezien er geen bewijs is dat er ooit een moord is gepleegd in het Juliaans kinderziekenhuis in Den Haag kan er ook geen sprake zijn van een moordenares. Dat is de conclusie die je kunt verbinden aan de uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem in de zaak van Lucia de Berk.

Paul Smits, die in 2001 als directeur van het Juliana Kinderziekenhuis bij justitie aangifte deed tegen Lucia de Berk verklaarde gisteren nog voor de televisiecamera dat hij „nergens spijt van” heeft. Dat Lucia de Berk bijna 6,5 jaar onschuldig heeft vast gezeten was voor hem geen reden zijn beslissing van destijds te heroverwegen. Dat haar leven helemaal op de kop is gezet door deze zaak kwam niet aan de orde.

Smits zei dat hij destijds geen andere mogelijkheid zag dan naar politie en justitie te stappen. Hij vond dat meer gepast dan de Inspectie voor de Gezondheidszorg in te schakelen. Waarom hij dat vond, werd niet duidelijk.

Ook had hij geen spijt van het feit dat hij destijds zo snel de publiciteit over deze zaak had gezocht, wel gaf hij toe dat hij misschien zijn woorden iets zorgvuldiger had moeten kiezen. Maar spijt heeft hij nergens van.

Kennelijk behoort Smits tot die selecte groep mensen in Nederland die nooit fouten maken. Zelfs als achteraf blijkt dat ze er helemaal naast zaten, hebben zij altijd een excuus voorhanden. Zou Paul Smits soms ook rechten gestudeerd hebben? In dat geval kan hij zonder enig probleem toetreden tot de orde van de Slapende Rechters.

Nog bonter maakte persraadsheer Mia Roessingh het. Volgens haar toont de vrijspraak van Lucia de Berk aan dat het systeem werkt, want een veroordeelde kan een nieuwe rechtszaak krijgen wanneer er nieuwe informatie boven water komt die mogelijk tot een andere uitspraak leidt.

”We kunnen er iets aan doen. De waarheid van vandaag is dat mevrouw onschuldig is’‘, aldus Roessingh. De persraadsheer vindt het een monumentale dag, voor de rechtspraak, voor mevrouw zelf en voor alle mensen om haar heen. “Iedereen kan nu zien dat het systeem deugt.”

Dat er een kans op herziening is in geval van een novum is geen nieuwtje, dat is algemeen bekend. Maar wat te denken van al die mensen die onschuldig veroordeeld zijn doordat de rechters zaten te slapen. Zonder novum blijven zij veroordeeld, want het systeem deugt en rechters maken immers geen fouten. Blijf maar rustig doorslapen mevrouw Roessingh.

Voor Lucia is het natuurlijk een goede zaak dat het Gerechtshof haar heeft vrijgesproken en daar feliciteren wij haar van harte mee.

Leave a Reply