Skip to content
 

De verdwijning van James Patrick Grealis

Door Waarheidsvinder

Wij blijven hameren op de soms onprofessionele aanpak van vermissingen. Door alleen te wijzen naar het grote aantal meldingen in Nederland los je echter het probleem niet op. Ook alleen het instellen van nieuwe regels verandert niets, alles staat of valt met de kwaliteit van de mensen die de aangifte van de vermissing moeten beoordelen. Steeds weer opnieuw de missers in het nieuws brengen leidt misschien uiteindelijk tot een betere en professionelere aanpak. Hier weer zo’n vermissing met grote vraagtekens.

De Telegraaf  schenkt vandaag op verzoek van de familie aandacht aan de verdwijning van de 23 jarige Ier James Patrick Grealis. Het is weer zo’n verdwijning waarbij ieder redelijk mens aan een mogelijk misdrijf denkt, maar waarbij de politie steeds wijst op het recht van een volwassene om spoorloos te mogen verdwijnen. Een makkelijke manier om niet veel onderzoek te hoeven doen.

In 2007 vertrok de toen 23 jarige Ier James Grealis, bijgenaamd JP, naar Nederland om te proberen daar de kost te verdienen. Hij kwam terecht in Brabant en werkte daar via diverse uitzendbureaus.

In augustus 2008 ontmoette hij een andere Ier genaamd James L. en samen met hem ging hij aan het werk bij een bedrijf in Someren.

In eerste instantie woonde JP drie weken in een hotel in Someren maar daarna verhuisde hij naar camping De Somerense Vennen in Lierop.

Op 17 oktober 2008 werd JP bij het bedrijf in Someren ontslagen en daarop vertrok hij samen met James L. richting Rotterdam om daar vervolgens zonder succes naar werk te zoeken

Op 20 oktober 2008 vertrok JP vanuit Rotterdam naar Breda en woonde hij op een kamer in een pension aan de Duivelsbruglaan.

De volgende dag , 21 oktober 2008, werkte JP een dag voor een bouwbedrijf in Terheijden, maar stopte daar al weer na een dag. De familie van JP weet niet waarom hij daar zo snel mee is gestopt.

Op 22 oktober 2008 probeerde JP meerdere malen tevergeefs telefonisch contact te krijgen met landgenoot James L.

Ook belde JP nog enkele malen met de eigenaar van het bouwbedrijf in Terheijden en diverse uitzendbureaus in Nederland en Engeland.

Dezelfde avond is JP nog gezien in het centrum van Breda en later in de nacht in de Bredase wijk Teteringen. Gezegd wordt dat men hem daar met een slok op het verkeer heeft zien staan regelen.

Het geld is daarna kennelijk op, want JP belde de volgende dag met zijn ouders en vroeg hen geld naar zijn bankrekening over te maken. Dat doen zij en die zelfde dag neemt JP dat geld op in een geldkantoor in het station van Breda.

Bekend is dat JP de dag daarna, op 24 oktober, zijn telefoon heeft opgeladen. Daarna wordt het letterlijk en figuurlijk stil rond hem.

Hoewel JP zeer regelmatig telefonisch contact met zijn familie had, hoort men niets meer van hem en ook zijn bankrekening wordt niet meer gebruikt. Heel begrijpelijk denkt de familie aan een misdrijf. JP zou volgens hen nooit zomaar verdwijnen. De politie Breda denkt daar anders over en beperkt zich, ondanks de smeekbeden van de familie, tot het raadplegen van de eigen systemen.

Enkele door JP vlak voor zijn verdwijning gebelde telefoonnummers zijn bij de familie bekend, maar de politie Breda wil niet uitzoeken van wie die nummers zijn. Net zo min als de politie wil uitzoeken waar de telefoon van JP het laatst in werking was, want er is geen aanwijzing voor een misdrijf blijft men daar volhouden.

Wij denken net als de familie van JP wel aan een misdrijf en ook verbazen wij ons opnieuw over de houding van de politie. Het is in Nederland kennelijk heel gemakkelijk om iemand te laten verdwijnen zonder dat er een behoorlijk onderzoek volgt.2 Comments

  1. admin says:

    Toch wordt vaak dit argument gebruikt als (drog)reden waarom meen geen onderzoek doet. Wij denken daar dus anders over.

  2. Liek says:

    En dan vinden ze het gek, dat je bijv bang bent voor ontvoering van jezelf… en dat dat gewoon maar kan…

    men kan je gewoon ontvoeren meenemen naar een kelder, jaren lang verkrachten en daarna vermoorden zonder dat ze je zoeken.. want ja… misschien wil je wel niet gevonden worden..

    hoe krom is dat?

Leave a Reply