Skip to content
 

Moordenaar Joanne Noordink gaat in hoger beroep

Door Waarheidsvinder

De lijdensweg van de ouders van Joanne Noordink is nog niet voorbij. Advocaat P. Pel uit Hattem heeft laten weten dat zijn cliënt Ehsan B. in hoger beroep gaat tegen zijn veroordeling.

De rechtbank in Zutphen veroordeelde de moordenaar van Joanne enkele weken geleden tot 15 jaar gevangenisstraf nadat er door justitie 20 jaar gevangenisstraf geëist was. De rechtbank achtte verkrachting en moord niet bewezen en veroordeelde Ehsan daarom alleen voor doodslag.

Natuurlijk heeft iedere verdachte het recht in beroep te gaan, dat geldt dus ook voor Ehsan B.

Het Gerechtshof moet de zaak nu helemaal overdoen en wij hopen dat ze dan tot de conclusie zullen komen dat er wel degelijk sprake was van verkrachting en van moord. In dat geval kan men Ehsan B. een aanzienlijk hogere straf opleggen en daar heeft hij dan ook recht op.

Update 22 april 2010

Ook OM in beroep in zaak- Noordink

Ook het openbaar ministerie gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de Zutphense rechtbank in de strafzaak tegen Aaltenaar Ehsan B., de moordenaar van Joanne Noordink .

Justitie vindt dat er minstens sprake is van “gekwalificeerde doodslag”, omdat het slachtoffer is gewurgd én “verkracht en mishandeld”. OM had tegen Eshan B. 20 jaar cel geëist.

Leave a Reply