Skip to content
 

Wie lekte er in Enschede?

Door Waarheidsvinder

Onderstaand stukje lazen we op de site van RTV Oost.

Voormalig korpschef Deelman van politie Twente heeft zelf de beruchte mei-memo, waarin kritiek wordt geuit op het rechercheteam dat de vuurwerkramp onderzocht, in de publiciteit gebracht.

Dat blijkt uit onderzoek van TV Oost. De brief van de kritische rechercheurs Paalman en de Roy van Zuijdewijn is door Deelman verstrekt aan het Openbaar Ministerie in Arnhem, die de memo vervolgens doorspeelde aan advocaten van de verdachten. Daarna kwam de informatie op straat. Oud-korpschef Deelman liet tot nu toe altijd weten dat de dissidente rechercheurs de kritische brief naar de pers ‘lekten’. Daarop werden zij ontslagen. Oud-korpschef Deelman wil niet meewerken aan de programmaserie van TV Oost.

Dat Deelman niet wil meewerken aan de serie van RTV Oost snappen we wel. Hoe moet je dit ook uitleggen?

Deelman is geen korpschef meer van Twente. Sinds 1 februari 2009 is hij directeur van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Dat is volgens de doelstellingen een onafhankelijk stichting die zich richt op veiligheidsvraagstukken op het raakvlak van samenleving en politie. Daarmee wil de SMVP een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over verbetering van de veiligheidszorg. De SMVP organiseert bijeenkomsten, ontwikkelt visies en stimuleert onderzoek en wetenschappelijke uitgaven. De voorzitter van het bestuur van de SMVP is mr. Pieter van Vollenhoven, de vice-voorzitter is Hans Wiegel.

Paalman en de Roy van Zuijdewijn zijn geen politieman meer, zij moeten zich als privé-speurder zien te redden. Hun afscheid van de politie was niet vrijwillig, zij moesten weg omdat ze hadden “gelekt”.

Maar RTV Oost zegt dat Deelman heeft gelekt, moet hij nu ook onvrijwillig opstappen? Wij hebben het duistere vermoeden dat Piet Deelman, ook al wordt het  “lekken”  naar de pers bewezen, niet hetzelfde lot beschoren zal zijn als dat van de twee rechercheurs.  Mogen Paalman en zijn maat nu weer terug naar de politie?  Krijgen zij eerherstel? Wij vrezen het ergste.

Voor de wet is misschien wel iedereen gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.


Leave a Reply