Skip to content
 

Geen verband moordenaar Andrea Luten met verdwijning Willeke Dost

Door Waarheidsvinder

De politie heeft geen bewijs gevonden dat de man die vastzit voor de moord op Andrea Luten ook iets te maken heeft met de verdwijning van Willeke Dost. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Assen woensdag. De verdachte legde vorige week een bekentenis af voor de moord op Luten in mei 1993 en blijft langer vast.

De raadkamer van de rechtbank in Assen bepaalde woensdag dat hij negentig dagen langer vast kan worden gehouden op verdenking van moord of doodslag. De rechtszaak tegen de man begint op 3 augustus.

De man heeft toegegeven dat hij de 15-jarige Andrea Luten, die hij niet kende, heeft gewurgd terwijl zij van school naar huis in Ruinen fietste. Een dag later werd ze dood gevonden in het Gijsselterbos. Hij kwam in beeld via DNA-onderzoek.

Willeke Dost verdween anderhalf jaar eerder in Koekange (dichtbij Ruinen in Drenthe). De tiener ging ruim achttien jaar geleden naar bed in het huis van haar pleegouders in Koekange en was de volgende ochtend spoorloos.

Voor degene die de zaak Willeke Dost kennen, is het feit dat Henk F. niets met deze zaak te maken heeft geen verrassing.  Hoewel het in beide zaken om een meisje van 15 jaar uit gaat, bestaat er verder geen enkele overeenkomst. We mogen aannemen dat de politie doorgaat met het onderzoek naar de verdwijning van Willeke, zoals dat al maanden gaande was.

Leave a Reply