Skip to content
 

Theo Tetteroo overleden

Door waarheidsvinder

Sommige mensen zit alles mee in het leven en sommigen lijken alleen tegenspoed te kennen. Theo Tetteroo behoorde tot de laatste groep. Zijn IQ was lager dan 80 maar desondanks heeft hij geprobeerd van zijn leven te maken wat hij kon. Hij werd internationaal vrachtwagenchauffeur en verdiende een goede boterham.

Hij trouwde en kreeg twee kinderen maar zijn huwelijk liep al snel stuk en dat was een tegenvaller. Hij bleef met enorme schulden zitten die zijn vrouw had veroorzaakt, maar die heeft hij allemaal weggewerkt. De kinderen kwamen bij Theo te wonen, maar omdat hij de hele week met zijn vrachtwagen weg was, werden ze ondergebracht bij zijn ouders.

De echte ellende voor Theo begon toen de kinderen weer contact kregen met hun moeder. De vrouw werd later gearresteerd en veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraf, omdat ze de baby uit haar eerste huwelijk om het leven bleek te hebben gebracht en een baby uit een later huwelijk had mishandeld. Theo’s dochter Jessica was er bovendien getuige van dat haar oma dood neerviel, terwijl ze met haar naar de avondvierdaagse stond te kijken.

Theo kreeg buiten zijn schuld een ernstig auto-ongeluk en vervolgens deden zowel zijn dochter als zijn zoon aangifte tegen hem ter zake incest. Hoewel de aangiftes aan alle kanten rammelde en er verder geen enkele bewijs tegen hem was, werd hij voornamelijk dank zij een zeer slecht politieonderzoek en een afgedwongen bekentenis toch veroordeeld tot een gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging.

Omdat Theo bleef volhouden dat hij onschuldig was zag het er aanvankelijk naar uit dat hij de rest van zijn leven zou doorbrengen in een TBS inrichting, want als je niet bekent heb je geen inzicht in je daden was steeds het devies. Na veel media aandacht werd hij vorig jaar plotseling toch vrijgelaten. Kennelijk was hij nu ineens genezen en niet gevaarlijk meer.

Theo werd in zijn strijd om eerherstel jarenlang gesteund door advocaat Van Zundert uit Rotterdam die overtuigd was van zijn onschuld. Al zijn pogingen om herziening voor Theo te krijgen liepen echter op niets uit. Volgens de Hoge Raad was er geen sprake van een novum en dus bleef de veroordeling van Theo in stand.

Ook wij zijn overtuigd van de onschuld van Theo Tetteroo en wij hadden nog steeds hoop dat het recht voor Theo een keer zijn loop zou hebben. Die hoop is nu vervlogen. Theo is ernstig beschadigd door het rechtssysteem, vannacht op 57 jarige leeftijd na een slopende ziekte in het Daniel den Hoed ziekenhuis in Rotterdam overleden.

Recht is niet altijd recht.
3 Comments

 1. Onbelangrijk says:

  Wat erg… Hoop de waarheid komt aan het licht, in alle gevallen van misdaden, en ook hier!

 2. johan says:

  ik heb er nog steeds moeite mee dat me vader overleden is

  zoon johan tetteroo

 3. Anoniem says:

  Ik heb hem gekend, hele aardige man.

Leave a Reply