Skip to content
 

Gerard Blenke niet langer verdacht van moord op Diana Winkel

Door Waarheidsvinder

Gerard Blenke, de 48-jarige man uit Oldenzaal die in oktober werd aangehouden in verband met de moord op Diana Winkel wordt nu officieel niet langer verdacht van de moord op Diana Winkel uit Oldenzaal. Eindelijk heeft het Openbaar Ministerie in Almelo laten weten dat hij niets met de zaak te maken heeft.

Het lichaam van Diana Winkel werd op 24 oktober 2008 aangetroffen in haar woning in de Hengelosestraat in Oldenzaal. Ze bleek te zijn doodgestoken. De politie ging er steeds vanuit dat de dader in Afrikaanse kringen moest worden gezocht.

Dat veranderde nadat het televisieprogramma ‘Het Zesde Zintuig’ aandacht aan de zaak besteedde. Een “droomgetuige”, in de persoon van een paragnost, verklaarde het gezicht van de dader te kunnen beschrijven. Aan de hand van zijn beschrijving werd een compositietekening gemaakt. Toen werd ineens een buurman van het slachtoffer als verdachte gezien.

Gerard Blenke zat enkele weken onschuldig vast alleen omdat politie en justitie nog in sprookjes geloofden. Zelfs toen de man uiteindelijk van de rechter moest worden vrijgelaten bleef justitie volhouden dat hij nog een verdachte was. Nu is daar officieel een einde aan gekomen.

Weken vastzitten vanwege een “droomgetuige” en het “magische oog” van een officier van justitie. Als het niet zo treurig was zou je er om kunnen lachen.

 

Leave a Reply