Skip to content
 

Kom daar in Nederland maar eens om

Door Waarheidsvinder

Onlangs stond in een Duitse krant, onder de kop “Het dorp moet met hem leven”, een artikel over de 58-jarige Karl D. Deze man heeft 20 jaar in de gevangenis gezeten wegens verkrachting van drie meisjes. Van twee meisjes had hij dusdanig de schaamstreek bewerkt dat er sprake was van verminking. Om die reden had hij de hoge straf gekregen.

Ruim een jaar geleden had deze man zijn straf erop zitten en moest hij worden vrijgelaten, ondanks het feit dat de deskundigen ervan overtuigd waren dat hij een gevaar voor de samenleving was. Hij ging bij een broer in Randerath wonen. Het dorp was daar niet blij mee en er werd elke avond vanaf zes uur door burgers voor zijn huis hun ongenoegen geuit.

De man protesteerde hiertegen en kreeg via de rechtbank gelijk, men mocht niet meer voor zijn huis staan. Het gevolg was dat minder burgers verderop gingen staan, maar wel luidkeels hun ongenoegen bleven uiten. Na in totaal 446 dagen kwam er een einde aan deze manier van protesteren door de bevolking, want ook dit werd door de rechter verboden.

Gelukkig voor de bevolking blijft de politie wel actief. Ook al 446 dagen, rondom het uur, wordt de man door de politie in de gaten gehouden. “En dat blijft zo”, meldt de politie, “zo lang de deskundigen zeggen dat de man een onaanvaardbaar risico voor zijn omgeving is”. Kom daar in Nederland maar eens om.

Nee, in Nederland hebben we een burgemeester van Almere die vindt dat de media te veel aandacht besteden aan een man die vrouwen en meisjes in het openbaar seksueel lastig valt. Hierdoor lijkt het er, volgens haar, onterecht op dat Almere een uitzonderingspositie inneemt. Kortom de pers moet dit soort incidenten niet meer vermelden.

Dit lijkt mij DE oplossing voor al onze problemen. We verzwijgen ze en doen alsof ze niet bestaan. Te beginnen met de burgemeester uit Almere!


2 Comments

  1. Mikel says:

    Tja, inderdaad Jorritsma heeft een feilloze manier om de problemen op te lossen, maar ze is natuurlijk niet de enige die denkt dat met ontkennen en negeren de problemen er plots niet meer zijn.

    Chapeau voor Duitsland

  2. Chris says:

    Mw Jorritsma zou graag burgemeester van A’dam willen worden. In 1 dag zijn alle problemen opgelost 🙂

Leave a Reply