Skip to content
 

In Deutschland ist nicht immer alles besser

Door Waarheidsvinder

Ook in Duitsland worden er fouten gemaakt in het strafproces. Zo staat er vandaag een artikel in de krant met als kop “”Pedofiel opnieuw in de fout”.

Het verhaal gaat over een 44-jarige man die in het verleden vaker is veroordeeld voor zedendelicten met kinderen. Begin 2007 was de man wegens steunfraude veroordeeld tot 3000 euro boete. Omdat hij dit niet kon betalen, had de man gevraagd zijn boete om te zetten in dienstverlening. Dit werd goedgekeurd en de straf werd veranderd in 720 uren dienstverlening. Hoewel deze man toen al drie veroordelingen wegens pedofiele activiteiten op zijn conto had staan, werd hij geplaatst in een Kindergarten in Melle. Aldaar benaderde hij twee kinderen op onzedelijke wijze en werd daarvoor veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, 500 euro boete en een proeftijd van drie jaar. Deze zaak trok destijds veel aandacht van de pers, begrijpelijk want hoe kon het gebeuren dat een man met een dergelijk verleden in een Kindergarten zijn dienstverlening mocht verrichten. Justitie gaf de fout toe, het was een persoonlijke fout van de ambtenaar, die had niet gecheckt of de man voor dat werk geschikt was.

Inmiddels heeft de man deze straf er ook opzitten, maar zijn proeftijd liep nog. De man is onderwijl gewoon doorgegaan met zijn oude hobby en nu heeft hij zich door een negen- en twaalfjarige jongen oraal laten bevredigen. Een derde jongen wist door pertinent te weigeren de dans te ontspringen. De man is opnieuw voor de rechter gedaagd en men verwacht dat hij nu zal worden veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Tenzij  er natuurlijk weer iemand zit te slapen.

Ook in Duitsland zijn er kennelijk nog mensen werkzaam in de strafrechtspleging die niet weten dat pedofilie een ziekte is die zeer moeilijk valt te genezen. Na de eerste recidive had deze man al tbs moeten krijgen. Onnodig zijn kinderen slachtoffer geworden van deze man, zelfs in een geval doordat justitie vergat na te kijken dat de man een verleden had op het gebied van pedofilie. Hopelijk hebben ze nu hun lesje geleerd.

Naschrift: Op 30 juni 2010 is de man tot 4,5 jaar gevangenisstraf en tbr met dwangverpleging veroordeeld. Het laatste betekent dat de man pas vrij komt nadat hij genezen is verklaard. Een passende straf, lijkt ons.


Leave a Reply