Skip to content
 

Onderzoek naar de dood van Leon Groeneweg en Tariq Chatta afgesloten

Door Waarheidsvinder

De moeder van Leon Groeneweg heeft vandaag van justitie Rotterdam te horen gekregen dat het onderzoek naar de dood van haar zoon is afgesloten. Ook het onderzoek naar de dood van Tariq Chatta is gesloten. Zijn ouders hebben daarover schriftelijk bericht van justitie ontvangen.

In beide gevallen was er volgens de verantwoordelijk officier van justitie niet van een misdrijf gebleken. Een onderbouwing van die uitspraak werd niet gegeven.

Het standpunt van justitie kwam niet onverwacht maar is toch een schok voor beide families. Men zal zich nu gaan beraden over eventuele vervolgstappen.

Hieronder volgt het door justitie uitgebrachte persbericht.

Onderzoek dood jonge Schiedammers afgesloten

21 juli 2010 – Arrondissementsparket Rotterdam

Het Openbaar Ministerie heeft een hernieuwd onderzoek naar de dood van twee jonge Schiedammers, in 2007 en 2008, afgesloten. Het onderzoek heeft – opnieuw – geen aanknopingspunten opgeleverd die wijzen in de richting van een misdrijf. De officier van justitie heeft woensdag de nabestaanden ingelicht over de bevindingen.

Het nieuwe onderzoek begon nadat zich een nieuwe getuige had gemeld. Naar aanleiding van de verklaring van deze getuige zijn een aantal onderzoekshandelingen verricht. Zo zijn onder andere andere getuigen gehoord en heeft het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond gedoken in het Brielse meer. Maar die onderzoeken hebben allemaal niets opgeleverd.

De twee werden in januari 2007 en juni 2008 gevonden in respectievelijk een sloot in Schiedam en het Brielse meer. Op het lichaam van de eerste is geen sectie verricht omdat de omstandigheden wezen in de richting van een noodlottig ongeval. Op het lichaam van de ander is wel sectie verricht. Die wees uit dat de jongeman was verdronken. Op beide lichamen werden geen sporen van geweld gevonden.

Het onderzoek is dan ook opnieuw afgesloten. Mocht er ooit nieuwe informatie komen, dan wordt het onderzoek zoals te doen gebruikelijk heropend.
Leave a Reply