Skip to content
 

Moordenaar Andrea Luten vervolgd voor gekwalificeerde doodslag

Door Waarheidsvinder

Justitie in Assen legt Henk F. , de vermoedelijke moordenaar van Andrea Luten, gekwalificeerde doodslag ten laste, dat is doodslag in combinatie met een ander strafbaar feit. De maximum straf op dit feit is gelijk aan de maximum straf bij moord, namelijk levenslang. Volgende week dinsdag is de eerste pro-formazitting in de zaak bij de rechtbank Assen.

„We verdenken F. ook van vrijheidsberoving en verkrachting van Andrea Luten”, aldus persofficier Gerben Wilbrink van het OM. „Hij nam het meisje onvrijwillig mee het bos in, nadat hij haar op de fiets was tegen gekomen. Tijdens de verhoren heeft hij bekend haar daarna te hebben verkracht.”

Omdat F. bang was dat dit zou uitkomen, heeft hij Andrea gewurgd, zo verklaarde de verdachte. Wilbrink: „In dit geval gaat het dus om doodslag in combinatie met vrijheidsberoving en verkrachting.


4 Comments

 1. admin says:

  De bekentenis van een verdachte ondersteund door bepaalde andere aanwijzingen levert wel degelijk bewijs op. Die ondersteuning is er in deze zaak. Misschien denkt u bij verkrachting alleen aan het hebben van gemeenschap, er zijn echter ook andere handelingen die onder het begrip verkrachting vallen.

 2. wim says:

  Dit gaat te ver. Er is geen bewijs voor een verkrachting. Alleen de bekentenis van de verdachte zelf. Het OM dient zich in te houden en niet zo absurd fel op te treden. Vervolg voor wat je waar kunt maken.
  Als je niet helemaal zeker bent dan is het verleidelijk om te ‘overvragen’.
  Niet doen. Fout (zo is Lucia de B. voor ca. 13 moorden vervolgd).

 3. admin says:

  Het antwoord op deze vraag kunt u grotendeels vinden via de zoekpagina van Google. U dient dan als zoekargument in te geven “Tegendraads Andrea Luten.
  U krijgt dan het hoofdstuk over Andrea Luten te lezen dat staat in het door Harrie Timmerman geschreven boek met de titel Tegendraads.

 4. Connie says:

  Wat ik me afvraag is, welke “duidelijke aanwijzingen” hebben destijds Richard Kelly aangewezen. Er is op deze site veel gesproken over zijn onterechte aanhouding. Zelfs degenen die kritiek uiten op zijn aanhouding lijken het er over eens dat er aanwijzingen waren die destijds in zijn richting wezen. Maar welke aanwijzingen waren dat dan?

Leave a Reply