Skip to content
 

OM onderzoekt afvalterrein pleegouders Willeke Dost

Door Waarheidsvinder

Het Openbaar Ministerie (OM) geeft het in de zaak van de vermiste Willeke Dost nog niet op. Een woordvoerster liet weten dat justitie deze week een bodemanalyse laat maken van een afvalterrein achter de boerderij van de pleegouders van Willeke Dost in Koekange. Omdat de bodem van het terrein vervuild is, moet een nadere analyse uitwijzen hoe op dat terrein kan worden gegraven naar mogelijke lichaamsresten van het in 1992 verdwenen meisje Willeke.

Begin juni werden de 66-jarige pleegmoeder Herna M. en haar 38-jarige zoon Bart M. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van het 15-jarig meisje in de nacht van 14 op 15 januari 1992. Volgens de woordvoerster blijven deze personen verdacht, zolang het onderzoek loopt. De pleegmoeder en haar zoon zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Justitie deed vanaf dat moment verschillende onderzoeken in en om de boerderij. Hierbij werd een grondradar gebruikt waarmee de bodem tot enkele meters diep kan worden doorgelicht. Deze onderzoeken leverden niets op.

Familie van het verdwenen meisje verzocht het OM onder meer het voormalige afvalterrein achter de boerderij door te lichten. Volgens advocaat Richard van der Weide, de raadsman van een tante van Willeke, werd op dat stukje grond witgoed en elektronica gedumpt.

Nu maar afwachten wat deze actie zal opleveren.


Leave a Reply