Skip to content
 

Gerechtelijke dwaling in Louisiana door achtergehouden bewijs

Door Waarheidsvinder

Booker Diggins zit al 22 jaar vast in een gevangenis in de Amerikaanse staat Louisiana voor een feit waarvan nu gebleken is dat hij het niet gepleegd kan hebben. Diggins werd ondanks zijn ontkenning in 1988 tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor verkrachting.

Naar nu is gebleken is er destijds sperma van de verkrachter op het slachtoffer gevonden maar dit gegeven heeft justitie nooit bekend gemaakt zodat de verdachte en zijn advocaat daar geen weet van hadden. Onderzoek van dat sperma op DNA is nu niet meer mogelijk omdat al het bewijs in deze zaak verdwenen is sinds de orkaan Katrina.

Gelukkig voor Diggins is er destijds wel een bloedgroepbepaling gedaan en die uitslag is er nog wel. Justitie wist al sinds 1988 dat de verkrachter van destijds bloedgroep A moest hebben, dat gegeven hebben zij echter nooit bekend gemaakt. Recent onderzoek heeft nu uitgewezen dat Diggins bloedgroep O heeft en dus kan hij niet de donor van het sperma zijn.

Het Innocence Project is nu druk doende de veroordeling van Booker Diggins ongeldig te laten verklaren.

We schreven het al vaker, scoren is vaak belangrijker dan de waarheid. Deze zaak bewijst dat maar weer eens. Amerika of Nederland, mensen blijven mensen.


One Comment

  1. jetty says:

    “We schreven het al vaker, scoren is vaak belangrijker dan de waarheid. Deze zaak bewijst dat maar weer eens. Amerika of Nederland, mensen blijven mensen.”

    Iemand waarvan je weet dat hij onschuldig is levenslang laten opsluiten omdat je dan zo leuk scoort, hoe menselijk is dat? De lui die dat doen zijn erger dan de ergste bajesklanten. En komen er meestal nog mee weg ook.

Leave a Reply