Skip to content
 

Verdachte in moordzaak Halil Erol weer vrij

Door Waarheidsvinder

De voorlopige hechtenis van de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk, is door de raadkamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad niet verlengd. De rechtbank vindt dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om de man langer vast te houden.

Al eerder werd bekend dat de man in 1997 een vrouw vermoord heeft in zijn toenmalige woonplaats Noordwolde, maar ja dat wil niet zeggen dat hij ook iets met de moord op Hali te maken heeft.

We weten wel dat het onderzoek in deze ernstig is bemoeilijkt door het feit dat de politie de verdwijning van Halil Erol maandenlang niet als een misdrijf wilde beschouwen. In een dergelijk lange periode hebben er veel sporen kunnen verdwijnen en dat is toch wel heel triest.

We schreven het al vaker, er moet iets veranderen  in de aanpak van dit soort verdachte vermissingen.


Leave a Reply