Skip to content
 

Eindelijk gerechtigheid

Door Waarheidsvinder

Op 22 augustus 1986 werd in haar woning in Leidschendam het lichaam gevonden van de 89 jarige Anna Maria Kolstee-Sluiter. Zij was gewurgd en uit haar woning bleken cheques en een geldbedrag gestolen te zijn. Voor de laffe moord werd de toen 30 jarige bejaardenverzorgster Ina Post veroordeeld nadat zij tot driemaal toe een bekentenis had afgelegd. Wij schreven daar al uitgebreid over.

Die bekentenis trok Ina al snel weer in en vanaf dat moment hield zij vol alleen bekend te hebben vanwege de grote druk tijdens de verhoren. Over de inhoud van de bekentenis verklaarde zij steeds dat de details haar waren aangereikt door de verhoorders.

Ina Post vond echter geen gehoor, want niemand geloofde dat een onschuldige in staat was een moord te bekennen. Een viertal namens haar ingediende herzieningsverzoeken werden afgewezen. Bijna niemand had nog enige hoop dat Ina ooit zou worden vrijgesproken, maar Ina zelf , haar tante en haar raadsman Geert-Jan Knoops gaven niet op.

Dat doorzetten werd vandaag door het Gerechtshof in Den Bosch beloond. Na meer dan 24 jaar strijd werd Ina vandaag alsnog vrijgesproken. De beslissing van het Hof:

  • Het Hof vernietigt het arrest van het Gerechtshof te “s-Gravenhage van 25 mei 1987 ( rol.nr 2200220386, parketnummer 0901887886 en doet opnieuw recht
  • Verklaart niet bewezen, dat Post het ten laste gelegde heeft begaan en spreekt haar daarvan vrij.

Wat trouwens in de media veelal onbesproken blijft is dat het Hof heeft vastgesteld dat de handtekening op de gestolen cheques van mevrouw Kolstee en mevrouw Veira niet door Ina Post gezet is.

Nu maar hopen dat politie en justitie iets van deze zaak leren, want dat er van alles mis was aan het onderzoek kan zelfs een leek zien.

Leave a Reply