Skip to content
 

Wie is dan wel de moordenaar?

Door Waarheidsvinder

Ina Post is officieel vrijgesproken van de moord op mevrouw Kolstee en het handschrift op de gestolen cheques was niet van haar afkomstig. De moord op mevrouw Kolstee is daarmee officieel een onopgeloste moordzaak.

Het handschrift op de cheques van mevrouw Kolstee is niet van Ina Post, maar het handschrift is wel identiek aan het handschrift op de van mevrouw Veira gestolen cheques die op 8 augustus 1984 werden verzilverd.

We schreven al eerder dat de politie in 1984 waarschijnlijk onterecht geconcludeerd heeft dat mevrouw Veira een natuurlijke dood is gestorven. Veel wijst er op dat ook zij met geweld om het leven is gebracht.

Mogelijk is er in Leidschendam sprake van 2 onopgeloste moorden. Hoewel beide zaken ondertussen verjaard zijn, hebben de nabestaanden van mevrouw Veira en Ina Post er naar onze mening recht op dat alsnog geprobeerd wordt de verantwoordelijke persoon te vinden.

Natuurlijk is het heel lastig na zoveel jaar nog een goed onderzoek in te stellen maar gelukkig zijn er voldoende sporen om de dader te kunnen identificeren

• Op de cheques van mevrouw Veira zijn bruikbare vingerafdrukken gevonden

• Op de cheques van mevrouw Kolstee zijn bruikbare vingerafdrukken gevonden

• Op de kleding van mevrouw Kolstee zijn enkele haren gevonden waarvan een DNA profiel is vastgesteld

• Op de telefoon in de woonkamer van mevrouw Kolstee is een gedeelte van een handpalmafdruk gevonden

• Op de deur van de woonkamer is een vingerafdruk gevonden

• Er kan alsnog schriftvergelijking plaatsvinden met het schrift op de gestolen cheques.

• De dader moet met beide slachtoffers in verband kunnen worden gebracht, in beide zaken lagen de cheques namelijk op een geheime plaats en beide woningen zijn desondanks niet grondig doorzocht.

Kortom er zijn mogelijkheden genoeg als men de zaak wil oplossen. Door alsnog te proberen de werkelijke dader te vinden, kunnen politie en justitie laten zien dat het hen om de waarheid gaat en niet om hun imago.2 Comments

 1. admin says:

  Neen politie en justitie vonden het zelf kennelijk beter de zaak te laten rusten. Kennelijk was men bang voor wat er boven tafel zou komen.

 2. G. Huijnen says:

  Helemaal mee eens.
  Met de vrijspraak van Ina Post zijn politie en justitie niet zelf op het idee gekomen, om de ware schuldige alsnog te vinden?
  Is dat niet hun blijvende verantwoordelijkheid, allereerst ten opzichte van alle getroffenen, maar ook ten opzichte van alle -meest argeloze- burgers?
  Hoe vertel ik het mijn kleinkinderen, dat er in Nederland bij het handhaven van de rechtsorde
  * zo weinig respect en inleving,
  * zo weinig logica en “common sense”,
  * zo weinig taakbesef en beroepseer,
  * zo weinig correctie en welgemeende excuses,
  * zoveel oneervol gedrag van functionarissen,
  * zoveel geweld en machtsvertoon
  zo vaak voorkomt?
  Hoogst alarmerend, dat gewend raken aan leugens, aan machtsvertoon, geweld en aan het kwijtmaken van de waarheid.
  Dank aan ieder, die moeite doet om de destructieve krachten te keren.
  Oma.

Leave a Reply