Skip to content
 

Schadevergoeding voor Gerard Blenke

Door Waarheidsvinder

We schreven al eerder over Gerard Blenke, de man die mede dankzij het programma het Zesde Zintuig 37 dagen onschuldig vast zat voor de moord op Diana Winkel, de lerares uit Oldenzaal.

Blenke was voornamelijk als verdachte in beeld gekomen door een op aanwijzing van een paragnost gemaakte compositie-tekening. Deze “droomgetuige” bleek er echter helemaal naast te zitten.

Gelukkig was er DNA gevonden op de Plaats Delict want anders had het er misschien somber uitgezien van Blenke. Nu pleitte dat DNA hem vrij van de moord.

Gerard Blenke diende na zijn vrijlating een eis tot schadevergoeding in. Deze eis werd vandaag toegewezen door de rechtbank in Almelo. Blenke kreeg 5400 euro toegewezen, veel minder dan hij had gevraagd en ook naar onze mening veel te weinig gezien de schade die hij door de onterechte aanhouding heeft opgelopen.

Maar goed, hij heeft nu in ieder geval erkenning van de rechtbank. Misschien is het trouwens een idee het geldbedrag te gaan verhalen op de makers van het Zesde Zintuig.

2 Comments

  1. Rookie says:

    Het programma kan natuurlijk nooit worden aangesproken voor de immateriele schade. Want dat zou er toe leiden dat elke getuige het straks wel uit zijn hoofd laat om nog enige informatie aan politie te verstrekken. Nee, politie en justitie moeten een draai om hun oren hebben.

  2. Erwin A. Gommer says:

    Heb Diana goed gekend en ben nog elke dag bezig met deze zaak.Ja het zesde zintuig was is is rotzooi,onzin vooral toen die zwever vertelde dat zij Diana er vrede mee had wat er met haar is gebeurd.Ik geloof meer in peter R die ook bezig is.

Leave a Reply