Skip to content
 

Ouders Milly vragen rechter uitstel vonnis

Door Waarheidsvinder

We hebben al vaker kritiek geleverd op het werk van het NFI. Veel mensen gaan er te gemakkelijk van uit dat hetgeen het NFI doet altijd de toets der kritiek kan doorstaan. Helaas is dat niet zo. Onderstaand artikel uit De Telegraaf bewijst opnieuw dat er wel het één en ander aan valt te merken op de kwaliteit van het NFI. Toch blijft het OM blind de conclusies van het NFI volgen, vaak tegen beter weten in.

Bron: De Telegraaf

Door: Jolande van der Graaf

DORDRECHT, maandag

De ouders van het vermoorde meisje Milly Boele (12) willen dat de rechter deze week geen vonnis velt tegen verdachte Sander V. Hun advocaat doet een dringend appel op de rechtbank om het onderzoek te heropenen. Zij komen tot dit verzoek nadat De Telegraaf een tweede blunder in het sporenonderzoek heeft ontdekt, die door advocaat Frank van Ardenne ernstig wordt genoemd.

Deze krant stuitte de afgelopen dagen op aanwijzingen dat V., die beweert alleen softdrugs te gebruiken, rond de gruwelijke kindermoord xtc slikte. Opnieuw blijkt dat grondig onderzoek achterwege bleef. Justitie geeft desgevraagd toe dat het NFI op de trui van Milly sporen van urine en mdma (de werkzame stof van xtc) vond. Maar bizar genoeg blijkt dat het OM de zes dagen na het misdrijf opgepakte politieman Sander V. niet liet testen op xtc. Eerder bleek al dat het NFI fouten maakte in het sporenonderzoek naar sperma.

“Wij sluiten niet uit dat dat het urine- en mdma-spoor van V. afkomstig is”, aldus een zegsman van het OM. “De verdachte was echter niet aan xtc te linken omdat geen harddrugs in zijn woning zijn gevonden. V. is niet op xtc getest omdat dit volgens onze deskundigen vanaf drie dagen na het gebruik geen zin meer heeft.”

Forensisch experts bestrijden dit. “Met haaronderzoek is mdma heel lang aantoonbaar. Bij een misdrijf als dit behoort bij V. een zedenset met geknipte en getrokken schaamharen te zijn afgenomen. Die kunnen ook nu nog worden bemonsterd waarbij vrij nauwkeurig is vast te stellen in welke periode xtc is ingenomen. Ook ander haar van V., zelfs borst- of okselhaar, dat eventueel tijdens het sporenonderzoek werd veiliggesteld is geschikt.”

Dat bij Milly’s buurman geen xtc lag is niet verwonderlijk. De agent had ruimschoots de tijd om belastende zaken weg te werken. Hij gaf zichzelf pas zes dagen na de moord aan.

De Rotterdamse advocaat Van Ardenne vraagt de rechtbank op verzoek van de familie Boele nu met klem om vrijdag nog geen eindvonnis te wijzen maar het onderzoek te heropenen. “Gezien de context van deze zaak is cruciaal dat alsnog wordt onderzocht of V. xtc gebruikte ten tijde van het misdrijf. Als dat zo is, doet het enorme afbreuk aan de betrouwbaarheid van zijn eerdere verklaringen. Het kan bovendien van grote invloed zijn op de hoogte van zijn straf en op de tbs. Milly’s ouders realiseren zich geen rechten te hebben in het strafproces en kunnen alleen een beroep doen op de welwillendheid van de rechter. Dat doen zij bij deze.”

De sporen zitten op een roze shirt dat Milly op de dag van haar dood schoon aantrok. Het valt nagenoeg uit te sluiten dat het normaal functionerende meisje dat die dag gewoon naar school ging en erna met vriendinnetjes winkelde, xtc gebruikte.Veel aannemelijker is dat haar moordenaar de harddrugs slikte en dat zijn urine met mdma tijdens het vermeende misbruik van zijn slachtoffertje op haar kleding belandde.One Comment

  1. Chris says:

    De gemiddelde CSI kijker weet van dat harenonderzoek af. OM daarnaar laten kijken 🙂
    Overigens: hoezo cursussen laten volgen. Zulke incompetente mensen horen gewoon niet bij het OM te werken!

    Advocaat van de duivel spelend wat de xtc betreft is het verwonderlijk dat de verdedigende advocaat dit niet gebruikte bij zijn verdediging. De moord zou Sander V immers minder zwaar aan te rekenen zijn aangezien deze “onder invloed” heeft plaatsgevonden.

Leave a Reply