Skip to content
 

Pathologen onder vuur

Door Waarheidsvinder

Zeer recent werd ons gewezen op een schokkende Amerikaanse documentaire die laat zien wat er daar soms misgaat in de onderzoeken van verdachte overlijdens.

Hoewel de situatie in Nederland volkomen verschilt van de Amerikaanse situatie lijkt het ons toch goed kennis te nemen van de inhoud van deze documentaire.

Er is geen enkele reden om te denken dat er in Nederland geen zaken misgaan bij het onderzoeken van verdachte overlijdens. Uit onze eigen praktijk kennen wij ook een aantal zaken waarbij vraagtekens gezet kunnen worden bij de uitslagen van bepaalde forensisch medische onderzoeken.

Ook in Nederland blijkt niet iedere deskundige zo deskundig te zijn als men ons van overheidwege graag wil doen geloven.


One Comment

  1. juzo says:

    Doordat ik er vaak eerder bij was dan wie dan ook, (en harder reed dan de Officier van Justitie) en er tevens langer bij bleef staan dan ieder ander, ook als iedereen al lang weer weg was, zodat ik rustig detaillistisch onderzoek kon doen en vooral veel foto’s kon maken, weet ik niet alleen dat er op schokkende wijze dingen fout gaan, maar moet ik me nog steeds regelmatig in de arm knijpen om te weten dat ik werkelijk leef, dat ik het niet gedroomd heb en dat het werkelijk gebeurd is. “Hier,”zei de ambulancechauffeur die ik van vroeger op school goed kende, “voor in de soep,” en dan bracht hij me een of ander lichaams-lijkenonderdeel. Op de doojenwagen hadden ze niet staan wachten. Ik wacht nog ‘n jaar of tien. Dan kan ik er misschien eens een heel klein beetje over vertellen. Dan kan ‘t geen kwaad meer. Veel, zal ‘t niet veranderen of verbeteren. Dat is “werk bij nacht en ontij”.

Leave a Reply