Skip to content
 

Nieuw spoor in zaak Nicky Verstappen?

Door Waarheidsvinder

Gisteren stond in Duitsland een artikel in de krant dat ging over het opnieuw openen van een zaak die in 2001 speelde. Het betreft de 9-jarige Dennis Klein die op 5 september van dat jaar in Wulfsbüttel (in de buurt van Cuxhaven) ’s avonds om 22.00 uur werd ontvoerd uit een slaapzaal van een Schullandheim (waar scholen werkweken houden). Voor de politie destijds onverklaarbaar hoe dit kon, want er sliepen meerdere andere jongens van zijn school in die zaal. Veertien dagen later werd dit slachtoffer in een bos gevonden door paddenstoelenzoekers. Hij was gewurgd. Het lukte de politie niet de zaak in 2001 op te lossen.

Dank zij nieuwe informatie gaat men er nu vanuit dat Dennis slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar. Er lijken sterke overeenkomsten te zijn met een aantal andere moorden. Zo verdween in 1992 in de Kreis Rotenburg een 13-jarige jongen uit een internaat. Het krantenbericht meldt niet wat het lot van deze jongen was, of hij nooit of dat hij dood is teruggevonden. In 1995 werd een 8-jarige jongen uit een tentenkamp bij Schleswig ontvoerd en later vermoord teruggevonden.

Ook twee zaken in het buitenland worden genoemd. Het betreft een zaak uit Frankrijk in 2004 en een zaak uit Nederland in 1998. De laatste zaak moet de zaak van Nicky Verstappen zijn. Hij verdween in 1998 vanaf een tentenkamp, waar hij samen met andere kinderen in een tent sliep. Ook hij werd later, op enige afstand van de verdwijnplek, dood teruggevonden.

Vandaag geeft de politie een persconferentie. Het kan haast niet anders dan dat de dader iemand moet zijn die direct of indirect betrokken was bij de activiteiten waar de kinderen aan deelnamen. Kinderen ontvoeren, terwijl er zo veel getuigen kunnen zijn, doe je alleen indien jouw aanwezigheid in de naaste omgeving geen vragen oproept. Laten we hopen dat deze zaken alsnog zullen worden opgelost.

Naschrift (10-02-2011): Tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat het niet om een heet spoor ging. Iemand die in 2001 als soldaat in die omgeving was gelegerd, heeft zich na het zien van een documentaire over deze zaak gemeld bij de politie. Hij wist zich te herinneren dat hij destijds deze jongen achterin een auto bij een circa 30-jarige stevig gebouwde (“bulliger”)  man met een donkere bril in een auto (type Opel Omega Caravan)  had gezien tijdens een ochtendwandeling in een bos.

De politie neemt deze getuige, gezien de nauwkeurigheid van de informatie, zeer serieus. Profilers hebben inmiddels de vier andere moorden, waaronder die op Nicky Verstappen, op jongens uit dezelfde leeftijdsgroep en gepleegd volgens een soortgelijk m.o. (ontvoering vanuit een school- of sportkamp) aan deze dader gelinkt. Ook worden een veertigtal indringingen in woningen, gevolgd door seksueel misbruik van jongens, in Bremen in de periode 1994-1997 aan dezelfde dader toegeschreven.

De politie hoopt dat de beschrijving van de auto in combinatie met de beschrijving van de man nieuw licht in deze zaken kan brengen. Hetzelfde is tenslotte wel gelukt in de onlangs opgeloste moord op de 10-jarige Mirco.

Naschrift 2:

Het Openbaar Ministerie in Maastricht ontkent dat er sprake is van een nieuw spoor in de zaak Nicky Verstappen. Volgens het OM hebben de onderzoeksteams van de Nederlandse en de Duitse politie contact met elkaar gehad en de informatie die donderdag door een Duits onderzoeksteam werd gepresenteerd was volgens een woordvoerster van het OM al bekend.

One Comment

 1. juzo says:

  Dat ‘t O.M. in Maastricht zo reageert is niet verbazingwekkend. Zo reageert ‘t O.M. in Maastricht wel niet altijd, maar toch zeer vaak. Men wil geen kouwe drukte. Het O.M. heeft al werk genoeg en men kan de zaak beter laten rusten, denkt ‘t O.M.

  Men kan er geen eer mee inleggen. Het “verkoopt” niet.

  Het moet voor perifere speurders en vasthoudend taaie opsporingespersonen (mijzelf niet uitgezonderd) een extra sterke prikkel en aansporing zijn gewoon onverstoorbaar degelijk door te gaan met het werk. Dat is niets bijzonders.

  De dader meldt zich.
  Onherroepelijk.
  Dat is in vrijwel alle gevallen, altijd zo.

  Het kan alleen soms erg lang duren.
  Voor de echte beroepsbeoefenaar is dat nooit ‘n bezwaar.
  Zolang er leven is, is er hoop.

Leave a Reply