Skip to content
 

Politie opent website ivm moord Halil Erol

Door Waarheidsvinder

De politie heeft een website geopend in verband met het onderzoek naar de moord op de 34 jarige Halil Erol uit Steenwijk. Halil verdween  op 6 februari 2010 en maandenlang held de politie vol dat er geen aanwijzingen waren dat er sprake was van een misdrijf.

Toen echter op 22 juni 2010 in een zak verpakte ledematen van Halil werden gevonden in een sloot nabij het Drentse Eesveen kon zelfs de politie niet meer volhouden dat er geen aanwijzingen voor een misdrijf waren.

Na de vondst van de ledematen heeft de politie op een gegeven moment de ex-vrouw van Halil en een vriend aangehouden maar zij zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Kennelijk in een laatste poging de zaak alsnog op te lossen heeft de politie nu een site geopend waarop onder meer amateurspeurders gevraagd wordt mee te denken. Op zich een goed initiatief.

Enkele vragen van de politie hebben echter betrekking op de vondst van de ledematen van Halil. De politie vraagt onder meer waarom de armen en benen van Halil ( zonder de handen) apart verpakt  zijn en in het water gegooid en waarom zijn hoofd en romp niet op dezelfde plaats zijn teruggevonden.

Deze vragen lijken ons eenvoudig te beantwoorden. Uit onderzoek is gebleken dat het in stukken snijden van een lichaam bijna altijd te maken heeft met een vervoersprobleem.Het ongezien vervoeren van een lijk is , zeker in een woonwijk, niet eenvoudig. In  stukken snijden maakt het vervoer makkelijker.

Dat de lichaamsdelen vervolgens op verschillende plaatsen zijn weggegooid is waarschijnlijk om de kans op ontdekking zo klein mogelijk te maken en het wegmaken van de handen heeft vermoedelijk te maken met het bemoeilijken van de identificatie wanneer de lichaamsdelen toch zouden worden gevonden. Daarbij hebben de daders vermoedelijk even de mogelijkheden van DNA onderzoek over het hoofd gezien.

Hoe het ook zij, wij hopen natuurlijk dat de moord op Halil Erol alsnog wordt opgelost, al dan niet met behulp van amateurspeurders.


2 Comments

  1. admin says:

    Dat klopt. Hij vermoordde een vrouw bij de Spokeplas in Noordwolde.

  2. wim says:

    Op misdaadjournalist.nl wordt beschreven, dat de vriend (Mathias M.) van de vrouw van Halil Erol TBS heeft gehad voor moord op een vrouw. Hij was toen 19 jaar oud. Het gebeurde in de nacht van 10 op 11 oktober 1997. De weduwe van Erol is overigens verhuisd naar Haarlem.

Leave a Reply