Skip to content
 

Ronald Janssen had eerder opgepakt kunnen worden

Bron: De Morgen

Er zijn dit weekend meer details uitgelekt uit het negatieve rapport van het Comité P over het onderzoek naar de verdwijning en de moord op Annick Van Uytsel. Volgens de VRT blijkt uit het rapport dat het Leuvense onderzoeksteam niet wilde samenwerken met andere politiediensten of collega’s.

Alle advocaten in de zaak Ronald Janssen mochten vrijdag het rapport van het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten, inkijken. De inzage van het rapport was enkel toegelaten voor de raadslieden en de inhoud ervan is vertrouwelijk. Het rapport is volgens meerdere bronnen vernietigend voor de speurders van de federale gerechtelijke politie van Leuven.

De Coreliokranten meldden gisteren dat Frank Ver Eecke, het hoofd van de Leuvense federale politie, vrijdag vroeg om zijn mandaat als gerechtelijk directeur te mogen neerleggen. Of er een verband is met de flaters in het Leuvense onderzoek naar de moord op Van Uytsel, wordt in het midden gelaten. Officieel diende hij de vraag in om medische redenen.

Gebrek aan leiding

VRT-journaliste Machteld Libert kon naar verluidt het rapport van het Comité P lezen. “Daaruit blijkt dat er verschillende elementen waren tegen Janssen, maar dat die nooit zijn samengelegd of dat ze niet werden onderzocht”, aldus Libert zondag. “Er was een gebrek aan kennis, onwetendheid, menselijke fouten over onderzoeksdaden, een gebrek aan leiding, spanningen binnen het team waardoor voorstellen van mensen die niet goed lagen bij de leidinggevenden, genegeerd werden”, luidt het op deredactie.be

Er lijkt volgens Libert maar één conclusie: Ronald Janssen had vroeger gevat kunnen worden


One Comment

  1. juzo says:

    Tsja, de Belgische politie en justitie werken “‘n beetje” anders dan de Nederlandse, maar dat zal iedereen die er veel mee te maken heeft gehad vermoedelijk wel weten…

    Het hoeft niet altijd slechter te zijn maar het zal velen in Nederland iedere keer opnieuw de wenkbrauwen ernstig doen oplichten.

    Vandaar dat de mensen in het buitenland zich toch wezenlijk heel anders gedragen dan wij Nederlanders in Nederland.

Leave a Reply