Skip to content
 

De verdwijning van Farida Zargar en Adrie Knops

Vanmorgen lazen we het volgende artikel in De Telegraaf.

De politie is sinds gisteren het Mallebos bos in Spijkenisse aan het uitkammen op sporen van Farida Zargar (22), die ruim een half jaar geleden spoorloos verdween.

Het gaat om veertig hectare terrein waarvan gisteren de helft werd doorzocht. Ook vandaag gaat de speurtocht verder. Bij de zoekactie zijn tevens militairen betrokken. Het gaat om duikers van de marine die sloten in het gebied doorzoeken en een team van de landmacht dat met prikstokken en metaaldetectors is uitgerust. Verder krijgt de politie hulp van een hondenteam van het Korps landelijke politiediensten en van onderzoekers van het NFI.

De van oorsprong Russisch-Afghaanse Farida Zargar raakte op donderdag 5 augustus vorig jaar vermist. Nadat ze haar werk bij een plaatselijk transportbedrijf had afgerond, fietste de jonge vrouw aan het einde van de middag naar huis. Maar daar kwam Farida nooit aan. Twee maanden later gooide een onbekende haar pinpas en e-dentifier door de brievenbus van het plaatselijke politiebureau. Nog eens twee maanden later werd haar fiets in het bos teruggevonden.

De politie zegt geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf. „We houden alle opties in deze zaak open”, aldus een woordvoerster. „De kans op een misdrijf is even groot als de kans op een ongeluk of op een vrijwillig vertrek, mogelijk zelfs naar het buitenland. We willen in ieder geval kunnen uitsluiten dat haar in het bos iets is overkomen.”

Op de verdwijning van Farida Zargar zullen we later op deze site terugkomen maar de opmerkingen van de politiewoordvoerster vragen toch om een eerste reactie.

Hetzelfde commentaar leverde de politie Spijkenisse namelijk toen op 2 juli 2001 de 64 jarige Adrie Knops uit Spijkenisse tijdens een proefritje met de auto van zijn vrouw plotseling verdween. Hoewel na zijn verdwijning getuigen kleurlingen met zijn auto hebben zien rondrijden hield de politie ook toen alle opties open. Adrie Knops is nog steeds niet gevonden.

Misschien zou het daarom handiger zijn als men in Spijkenisse eerst eens een echt professioneel onderzoek instelt voordat men “communicatiedeskundigen” met dit soort onzin uitspraken naar buiten laat komen. De nabestaanden hebben daar recht op. Kletspraatjes vullen geen gaatjes.

Update

Tijdens de zoekactie is op 9 maart in het Mallebos een bos sleutels gevonden die van Farida bleek te zijn. De politie wil niet vertellen waar de bos sleutels precies is gevonden.

Leave a Reply