Skip to content
 

Kidnapper jongetje Jair herkend na signalement

Door Waarheidsvinder

Bijna 16 jaar leven de ouders van Jair en zijn verder familie al in onzekerheid over het lot van de in 1995 verdwenen toen 7 jarige Jair. Kort geleden kreeg de advocaat van de familie de beschikking over het politiejournaal. Tot verbijstering van de familie bleek dat de politie al direct na de verdwijning tips heeft gehad over de mogelijke ontvoerder van Jair. Met de tips heeft men echter niets gedaan. Het duidelijke signalement van de man werd geheim gehouden voor de ouders en het publiek. Na publicatie van het signalement reageerden alsnog meerdere mensen.

Onderstaand artikel over deze zaak stond vandaag in de Telegraaf

Bron: De Telegraaf

Door: Jolande van der Graaf

MONSTER, vrijdag

Getuigen hebben in een onlangs door De Telegraaf bekendgemaakt signalement de man herkend die zestien jaar geleden mogelijk het spoorloos verdwenen jongetje Jair Soares (7) van het strand van Monster heeft ontvoerd en omgebracht. Het gaat om een notoire zedendelinquent die in het verleden heeft vastgezeten en door meerdere Telegraaflezers is aangewezen.

De advocaat van de familie Soares heeft gisteren bij het openbaar ministerie in Den Haag aangifte gedaan en justitie verzocht met spoed een onderzoek in te stellen. Ook het college van procureursgeneraal – de top van justitie – is door de raadsman op de hoogte gebracht van de bevindingen door deze krant.

„Met de nu binnengekomen informatie uit het onderzoek door De Telegraaf kan deze afschuwelijke zaak mogelijk alsnog worden opgelost en komt er voor de familie hopelijk een eind aan jarenlange, wurgende onzekerheid over het lot van Jair. Het is zaak dat politie en justitie dit tot op de bodem onderzoeken”, aldus advocaat Job Knoester.

Stroomversnelling

De zaak kwam in een stroomversnelling toen deze krant eind vorige maand het politierapport over de uit augustus 1995 daterende kinderverdwijning in handen kreeg. Het rapport bevat een uitgebreide beschrijving van de man die juist op het moment van Jairs verdwijning, het strand van Monster verliet in gezelschap van een donker jongetje. De politie bracht het signalement van de kidnapper nooit naar buiten en stelde ook nooit een moordonderzoek in.

Al op de dag dat deze krant over het signalement berichtte, meldde zich de eerste getuige die de man met grote zekerheid herkent. Nog eens drie andere getuigen in de nabijheid van de man wijzen dezelfde persoon aan. Opvallend is dat de aangewezen man – wiens naam en adres bij De Telegraaf bekend zijn – zich over een tijdsbestek van tientallen jaren schuldig maakte aan kindermisbruik.Leave a Reply