Skip to content
 

Justitie weigert dossier verdwenen scheepskok Wim Quak af te geven

Door Waarheidsvinder

Het wil niet erg vlotten de feiten boven water te krijgen in de zaak van de in 1991 verdwenen Scheepskok Wim Quak. Politie en justitie in Rotterdam weigeren het dossier aan de weduwe ter inzage af te geven en daarom is de advocaat van Anneke Quak een procedure bij de rechtbank begonnen. Het volgende artikel staat vandaag in De Telegraaf.

JUSTITIE ZIT DWARS

Van onze verslaggevers

ROTTERDAM, vrijdag

De weduwe van de verdwenen en vermoedelijk vermoorde scheepskok Wim Quak is een rechterlijke procedure begonnen om van justitie Rotterdam het dossier over de zaak van haar man te krijgen.

De stukken worden Anneke Quak al bijna een jaar geweigerd, omdat het OM bang is dat het dossier in handen komt van oud-rechercheur Dick Gosewehr en misdaadverslaggever Jolande van der Graaf, van het Telegraaf Cold Case Team.

Advocaat Job Knoester, raadsman van Anneke Quak: „Het is niet aan justitie om te bepalen hoe het onderzoeksteam te werk gaat en door wie mevrouw Quak het onderzoek wil laten beoordelen.”

Noot

Wilma de Boer, de verantwoordelijke officier van justitie in de zaak Quak wil wel graag dat de wet wordt gewijzigd, zodat in het verleden vrijgesproken moordenaars en verkrachters, indien er nieuw bewijs wordt gevonden, alsnog kunnen worden vervolgd. Ze vindt dat voor belang voor de nabestaanden, die hebben daar recht op. Maar kennelijk geldt die aandacht voor nabestaanden alleen als de kans groot is dat politie en justitie alsnog kunnen scoren. Voor de belangen van Anneke Quak heeft zij kennelijk veel minder aandacht. Zou dat soms te maken hebben met het feit dat men in het verleden nooit serieus onderzoek heeft gedaan en dat men bang is dat nu de waarheid naar buiten komt?

In ieder geval weet Anneke Quak na 20 jaar nog steeds niet wat er met haar man is gebeurd en kennelijk willen politie en justitie dat maar zo houden.

Hopelijk denkt dat de rechter daar anders over.

One Comment

  1. Kumato says:

    het is de hoogste tijd om die stukken te geven

Leave a Reply