Skip to content
 

Video over de zaak Ronald Cotton

Door Waarheidsvinder

We schreven al eerder op deze site over het grote aantal onterechte veroordelingen in Amerika die het gevolg zijn van verkeerde identificatie door slachtoffers of getuigen. Veelal zijn deze missers het gevolg van een onjuist procedure ten aanzien van het tonen van foto’s of van mogelijke verdachten.

Via deze link naar de site van het Amerikaanse Innocence Project kunt u een zeer leerzame video te zien over een vrouw die, al dan niet gestuurd door de politie, in 1984 in het plaatsje Burlington een onschuldige man als haar verkrachter aanwees. Deze onterechte herkenning zou grote invloed op hun levens blijken te krijgen.

Het gaat hier om de zaak van Ronald Cotton die 11 jaar onschuldig vast zat voor de verkrachting van studente Jennifer Thompson in 1984. Dankzij het Innocence Project en nieuw DNA onderzoek kwam hij in 1995 alsnog vrij. De werkelijke dader van de verkrachting werd dankzij datzelfde DNA onderzoek ook bekend. Deze dader, Bobby Poole, bleek al jaren vast te zitten voor soortgelijke feiten.

Het toenmalige slachtoffer Jennifer Thompson maakt zich nu als advocate sterk voor verbeteringen in het Amerikaanse juridische systeem en houdt samen met de vrijgesproken Ronald Cotton overal in het land lezingen op scholen en universiteiten. Ook schreven zij samen in 2010 samen een boek getiteld “ Picking Cotton”, in de hoop dat anderen van deze zaak zouden leren.

Leave a Reply