Skip to content
 

Einde aan TBS van mogelijk onschuldig veroordeelde

Door Waarheidsvinder

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag besloten dat er een eind komt aan de tbs-behandeling van Danny van den Hoogen die is veroordeeld voor de moord op drugscrimineel Reginald Koenders in 2000 in Eindhoven. De destijds 16-jarige Danny heeft de moord altijd ontkend en er waren geen technische bewijzen tegen hem. De voorbereidingen voor een herzieningsverzoek gaan door, kondigde zijn advocaat Job Knoester dinsdag aan.

Ontkennende veroordeelden worden normaal niet behandeld. Hun vooruitzicht is doorgaans een eindeloos verblijf op de zogenoemde longstay-afdeling. Danny werd op initiatief van de Mesdagkliniek behandeld voor een bedreiging die hij wel heeft toegegeven. Knoester sprak dinsdag van een ‘unieke’ oplossing.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde Danny van den Hoogen in 2002 tot vijf jaar celstraf en tbs voor de moord op klaarlichte dag. De inmiddels 28-jarige Danny was al ruim twee jaar voorwaardelijk vrij en kreeg een ambulante behandeling.

De reclassering en de psychiater constateren dat de kans op herhaling tot klein is gereduceerd en adviseerden beëindiging van de tbs. De officier van justitie trok daarom dinsdag zijn vordering tot verlenging van de tbs met één jaar op zitting in. De rechtbank besloot direct tot beëindiging van de behandeling.

Advocaat Knoester wil via technisch bewijs rehabilitatie voor zijn cliënt. Hij liet nieuw onderzoek uitvoeren op drie kogelhulzen en er werd DNA op gevonden dat niet van de veroordeelde is. In de Verenigde Staten laat hij de hulzen met nieuwe technieken onderzoeken op mogelijk achtergebleven vingerafdrukken.

One Comment

  1. marcel l says:

    o,o,,o,o, justitie toch en wij maar denken dat we in een recht staat leven,ik geloofde daar al niet meer in en na diverse ddosiers te hebbne gelezen op deze site al helemaal nooit meer! je ben overgeleverd aan de willekeur van mensen die je als deskundig zou kwalificeren, maar het is een groot drama, danny ik hoop dat je nog wat van je leven kunt maken!

Leave a Reply