Skip to content
 

NFI een topinstituut?

Door Waarheidsvinder

Gisteren bleek opnieuw dat er vraagtekens moeten worden gezet bij de beschermde status van het NFI, want het blijkt dat andere onderzoeksinstituten in moeilijke zaken tot een beter resultaat komen. Een van die instituten is IFS, dat mogelijk om die reden veel tegenwerking van het NFI krijgt.

Bij het gerechtshof in Arnhem diende gisteren de zaak tegen de 40 jarige Eric E. uit Venray. Tijdens de zitting bekende hij na vijf jaar alsnog zijn vrouw Kathleen Cremers uit woede te hebben vermoord, terwijl hij die moord eerst altijd had ontkend. Na zijn bekentenis werd Eric E. direct ter plaatse aangehouden.
De aanleiding voor de ommezwaai van E. was een zeer belastende rapport van het forensisch instituut IFS uit Hulshorst. Dat instituut was door justitie ingeschakeld nadat bleek dat men niet verder kwam met de rapportages van het NFI. Een situatie die de laatste jaren steeds vaker voorkomt.

Uit de door IFS gevonden sporen blijkt dat Eric E. zijn vrouw Kathleen eerst met een stuk hout heeft geslagen en haar daarna zeventig keer met een schroevendraaier stak. Hoewel ook de keel van Kathleen was doorgesneden, ontkende Eric E. daaraan schuldig te zijn. Hij gaf daarvoor de schuld aan een drugsdealer die bij het gebeuren aanwezig was.
Directeur Richard Eikelenboom van het IFS verklaarde echter dat hij alleen volledige DNA-profielen van Eric E. had aangetroffen, waardoor de lezing van E. onwaarschijnlijk lijkt.

Leave a Reply