Skip to content
 

Spullen van Farida Zargar gevonden

Door waarheidsvinder

Na maanden radiostilte zijn er plotseling ontwikkelingen in de zaak van de verdwijning van Farida Zargar uit Spijkenisse. Vanavond rond 19.00 uur heeft de politie Rotterdam het volgende persbericht uitgebracht:

SPIJKENISSE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van straatroof en heling. Bij doorzoeking van de woning aan de Venusstraat, waar de verdachten werden aangehouden, zijn goederen gevonden die te maken kunnen hebben met de verdwijning van de vermiste Farida Zargar.
Specialisten van het NFI en de forensische opsporing assisteren bij het onderzoek in en om de woning.

Farida wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij op die dag omstreeks 17:15 haar werk verliet, heeft niemand meer iets van haar vernomen. De politie is direct nadat zij als vermist is opgegeven een groot onderzoek gestart. De resultaten van het onderzoek en de binnengekomen tips hebben nog geen duidelijkheid gegeven over de verblijfplaats van Farida.

Straatroof
Donderdagavond kreeg de politie rond half elf een melding van een bedreiging. De melder gaf aan dat hij kort daarvoor bedreigd was met een vuurwapen. Agenten gingen direct naar de genoemde locatie. De verdachten waren inmiddels gevlucht. Met behulp van het gegeven signalement stelden de agenten een onderzoek in de omgeving in. Bij de Venusstraat zagen ze de twee verdachten uit een tuin lopen. Zij liepen terug de tuin in op het moment dat zij de politieauto zagen. Eén van hen probeerde op de fiets weg te komen. Deze 34-jarige inwoner van Spijkenisse is aangehouden op de Plataanstraat
De agenten besloten in overleg met de officier van justitie deze woning aan de Venusstraat binnen te Spijkenisse. In de schuur achter de woning werd een tweede verdachte aangehouden. Het bleek te gaan om een 19-jarige inwoner van Spijkenisse.

Farida
Bij verdere doorzoeking van de woning werden verschillende vermoedelijk gestolen spullen aangetroffen. In de woning zijn ook goederen gevonden die te maken kunnen hebben met de verdwijning van de vermiste Farida Zargar. Vervolgens zijn ook de twee bewoners van de woning, een man van 46 jaar en een 63 jarige vrouw, aangehouden in verband met deze gestolen goederen.

Eerder zijn er al spullen van Farida ‘s nachts in de brievenbus van het politiebureau te Spijkenisse gegooid. Nu zijn er dus nog meer spullen van haar gevonden. Of hiermee de zaak zal worden opgelost weten we natuurlijk niet, maar in ieder geval is er door de politie in dit geval doortastend opgetreden en dat mag ook wel eens gezegd worden. We wachten vol spanning verdere berichten af.

6 Comments

 1. Richard says:

  Nadeel is dat ze dan ook weer recht hebben op een advocaat, die uiteraard zal pleitten voor zwijgrecht,waardoor het lastig wordt om de vraagtekens op te vullen,echter lijkt het mij dat als je iets op je geweten hebt van dergelijke aard met voldoende bewijs,er uiteraard detentie zal worden verlangt, ben je pas schuldig als dit is bewezen wordt je ook behjandeld als verdachte tussen alle soorten gevangenen in allerlei soorten regmimes, denk niet dat ie het echt naar zijn zin zal hebben als te zwijgt.

 2. Richard says:

  Hm,arrest van 34 jarige verdachte verlengt,volgens zeggen zou de verdachte een doos hebben gehad die hij in de Venusstraat herbergde alwaar spullen zouden hebben gezeten van Farida, volgens haar Moeder miste een tas met persoonlijke bezittingen.
  Volgens de Pers gaat de Speculatie dat haar ID pas in de Venusstraat zou zijn gevonden, volgens verhalen uit kenissenkringen zou het zelfs zo ver gaan dat de 34 jarige verdachte de kleding van Farida welke ze aan had op de dag van haar verdwijning bewaarde thuis aan de Venusstraat.
  Echter of dit klopt weet ik niet, belangrijkste is dat ze wordt gevonden,en dat de daders hard gestraft mogen worden als ze is vermoord.

 3. Richard says:

  We wachten rustig af,over het voorval Jennefer komt ook steeds meer naar buiten,dus zal niet al te lang duren denk ik voor het eerste nieuws naar buiten komt,Nederlandse pers zit er boven op.

 4. admin says:

  Of deze mensen iets met de verdwijning van Farida te maken hebben is inderdaad nog de vraag. Het moet in ieder geval worden onderzocht.

 5. Richard says:

  Maar wie weet loopt ook dit op niets uit,wat ik eingelijk niet hoop en wens,wil ook wel eens weten hoe dt nou zo is gebeurt,fiets in het water ,sleutels in het bos, pinpas politiebureau,rode mercedes en nu straatroof en link naar Farida,en hoop dat ze wordt gevonden,ook al zal dit waarschijnlijk niet meer levend zijn vermoed ik,maar je weet nooit hoe het loopt dus wacht af net als jullie die ook in spanning zitten om dit meisje.

 6. Richard says:

  Wel vreemd dat schijnbaar losbandige draaideurcriminelen op fietsen etc,met zon dergelijk misdrijf in verband gebracht worden aan de hand van goederen,zou je mischien eerder nog denken aan die oudere man of zo, en waar is dan die Rode Mercedes gebleven,wat wel opvalt is dat de Venusstraat vlak bij het Mallebos is,en uiteraard dat er een vuurwapen in bezit is,maar zal nog moeten blijken of 1 der figuren dan ook de persoon was achter het deponeren van die pinpas aan de Schoutstraat,beste om gelijk de jongste flink te verhoren, hoop en wens dat ze hierdoor boven water komt,en dat haar Familie en vrienden een boek kunnen afsluiten,en dat de personen die dit op hun geweten hebben gestraft zullen worden.

Leave a Reply