Skip to content
 

Levenslang voor Ronald Janssen

Door Waarheidsvinder

Ronald Janssen, is door het assisenhof te Tongeren ( België) tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld, voor de moord op op de 18-jarige Annick Van Uytsel in 2007 en de moord op de eveneens 18-jarige Shana Appeltans en haar 22-jarige vriend Kevin Paulus in 2010.
De 40-jarige leraar technisch tekenen uit Loksbergen werd niet alleen veroordeeld wegens moord maar ook wegens ontvoering, verkrachting en foltering.
De rechter vond dat er geen verzachtende omstandigheden waren die een lagere straf rechtvaardigen. Janssen is in de ogen van zijn beoordelaars „een gevaar voor de maatschappij”.

In België betekent een levenslange gevangenisstraf dat de veroordeelde inderdaad zijn hele leven blijft vastzitten. Er is geen kans op vervroegde vrijlating.

De families van de slachtoffers reageerden opgelucht toen zij het vonnis hoorden.

Wel herinnerde de vader van Annick van Uytsel nog aan de fouten die zijn gemaakt in het politieonderzoek. Er waren volgens hem voldoende aanwijzingen om Janssen na zijn eerste moord al op te pakken. De moord op de twee anderen had daarmee voorkomen kunnen worden. „Onze kinderen mogen niet voor niets gestorven zijn, wij hopen dat hier lessen uit getrokken zullen worden”, aldus de vader van Annick.

Leave a Reply