Skip to content
 

18 jaar cel voor moordenaar van Christel Ambrosius

Door Waarheidsvinder

Er lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen aan de sinds 1994 slepende Puttense moordzaak. Het lichaam van de 23-jarige stewardess Christel Ambrosius werd op 9 januari 1994 dood aangetroffen in het huis van haar oma in de bossen bij Putten. En ondanks het feit dat het gevonden DNA niet van hen was werden twee mannen uit Putten, Herman Dubois en Wilco Viets, voor deze moord veroordeeld. Een gerechtelijke dwaling van formaat.

Maar hoewel de beide mannen uiteindelijk op 24 april 2002, na een herzieningsprocedure, door het gerechtshof in Leeuwarden alsnog werden vrijgesproken, waren er veel mensen die bleven twijfelen aan hun onschuld. Ook binnen politie en justitie waren er velen die niet veroordeling van beiden als een gerechtelijke dwaling beschouwden, maar juist hun vrijspraak.

Aan alle onzekerheid is nu echter een einde gekomen. De veroordeling van Herman en Wilco was gewoon een enorme miskleun en het Hof in Arnhem heeft dat vandaag onderschreven door de werkelijke moordenaar van Christel Ambrosius, Ron P. tot een gevangenisstraf van 18 jaar te veroordelen.
Natuurlijk heeft de advocaat van Ron P. direct aangekondigd in cassatie te gaan maar dat zal vermoedelijk niet tot een ander oordeel leiden.

Ron P. kan zich ondertussen gaan opmaken voor een nieuwe rechtszaak waarin hij terecht moet staan voor de moord op de 22-jarige Rijswijkse studente Anneke van der Stap in 2005.

3 Comments

 1. juzo says:

  Ik ben wel tevreden met de gang van zaken. Ik had het absoluut niet verwacht.
  Het zou kunnen, dat er misschien een hele lichte kleine verbetering in zit, in de procedures en handelingen, die ter strafrechtspleging plegen voor te komen… Laten we maar voorzichtig zijn. En vooral niet teveel hoop hebben. Dan valt ‘t niet zo érg tegen.

  ‘\°_°/’

  Jules Zollner.

 2. admin says:

  Het arrest van het Hof betekent in ieder geval voor Dubois en Viets het einde van een periode. Voor ons is het een bevestiging van hetgeen we al wisten.

 3. demo says:

  U schrijft: “Aan alle onzekerheid is nu echter een einde gekomen.”
  Dat begrijp ik niet zo. Alsof het oordeel van het gerechtshof ergens een bevestiging van vormt. Hooguit is er opnieuw sprake van een “officiële” vaststelling van feiten.
  Of die officiële versie correspondeert met de werkelijkheid, dat zullen wij nooit zeker kunnen weten, helaas.

  Dit alles neemt niet weg, dat het voor sommigen “rustgevend” is, dat de dwaling van destijds is vervangen door een nieuw oordeel. Maar voor anderen kan het wel degelijk weer “verontrustend” zijn.

Leave a Reply