Skip to content
 

Onderzoek naar dood Michiel Gijzemijter heropend

Door Waarheidsvinder

Op 28 december 2008 kwam de 20 jarige Michiel Gijzemijter tijdens een brand om het leven in een garagebox aan de Burgemeester Sweenslaan in Leidschendam. Al snel kwam de politie tot de conclusie dat er sprake was van zelfmoord of een ongeluk. De familie van Michiel dacht daar echter heel anders over en bestookte politie en justitie met vragen. De antwoorden bleven echter uit of waren onbevredigend.

Uiteindelijk wendde de familie zich tot het Cold Case Team van De Telegraaf. Het onderzoek leverde verbijsterende zaken op. Onder meer bleek dat er niets klopte van een proces-verbaal dat was opgemaakt door de Forensische Recherche. Niet alleen duurde het bijna 2 jaar voordat het proces-verbaal bij justitie terecht kwam, de verbalisanten bleken bovendien het verkeerde slot te hebben onderzocht. Advocaat Job Knoester verzocht daarnaast aan justitie om heropening van het onderzoek.

Naar aanleiding van de publicatie kwam er nieuwe zeer relevante informatie binnen bij het Cold Case Team. Deze nieuwe informatie heeft nu tot een heropening van het onderzoek geleid.
“ Aanleiding zijn de recente publicaties in en het onderzoek door De Telegraaf in combinatie met het verzoek van de nabestaanden en hun advocaat om heropening van het onderzoek”, zegt officier van justitie Wouter Bos van het openbaar ministerie in Den Haag in een reactie aan De Telegraaf.
Dat nieuwe onderzoek zal worden gedaan door rechercheurs van het korps Hollands Midden en niet door het korps Haaglanden zelf.
“ De informatie van De Telegraaf wordt onderzocht door rechercheurs die zijn ingezet om recherchematig een aantal zaken uit te lopen”, vervolgt Bos. “ Gekozen is voor agenten van het korps Hollands Midden omdat zij de zaak niet kennen en met een frisse blik tegen dit onderzoek aankijken.”

Hopelijk zal het nieuwe onderzoek meer duidelijkheid geven over de dood van Michiel. In ieder geval beschikt de politie nu over meer informatie dan destijds.

Leave a Reply