Skip to content
 

Grote zoekactie naar verdwenen Jaïr Soares

Door Waarheidsvinder

Soms lijkt het er op dat we slechts een roepende in de woestijn zijn, maar soms ook ervaar je dat het zin heeft kritisch te blijven kijken naar zaken die niet goed lijken te gaan. De vermissing van de 7 jarige Jaïr Soares vanaf het strand van Monster is zo’n zaak.

Op verzoek van journaliste Jolande van der Graaf van De Telegraaf hebben we anderhalf jaar geleden een analyse gemaakt van deze zaak. Onze conclusie was dat hier nagenoeg zeker sprake was van een ontvoering met een seksueel motief. Aanvankelijk waren politie en justitie niet geïnteresseerd in de uitkomsten van het onderzoek van De Telegraaf. Maar nadat nieuwe getuigen zich bij de krant hadden gemeld en advocaat Job Knoester de ouders van Jaïr was gaan bijstaan veranderde deze houding.
Nu neemt het openbaar ministerie in de persoon van officier van justitie Wouter Bos de zaak wel heel serieus en ook de politie Haaglanden doet nu alles om klaarheid in de zaak te brengen.

Gisterenavond was de zaak te zien in het programma Opsporing Verzocht.
Vandaag vindt er onder meer een grote zoekactie plaats in Monster door leden van het Korps Mariniers en Luchtmobiel Brigade, in de omgeving van de plaats waar Jaïr destijds vermoedelijk voor het laatst is gezien in het gezelschap van een nog onbekende man.

Het is goed dat de verantwoordelijken nu over hun eigen schaduw zijn heengestapt en alles uit de kast halen om Jaïr alsnog te vinden. Dat getuigt van een professionele werkhouding. De familie van Jaïr heeft daar recht op.

Update 21.30 uur:
De zoektocht van vandaag heeft helaas geen resultaat gehad.

Leave a Reply