Skip to content
 

Opnieuw missers in zaak verdwenen Jair Soares

Door Waarheidsvinder
Soms lijkt het wel of een zaak niet mag worden opgelost. De verdwijning van de 7 jarige Jair Soares lijkt zo´n zaak.

Bron: De Telegraaf
Door: Jolande van der Graaf

Politie blundert in zaak-Jair
AMSTERDAM –

Justitie heeft grote steken laten vallen in het onderzoek naar de in 1995 in Monster verdwenen en vermoedelijk vermoorde jongen Jair Soares (7) dat onlangs werd heropend.

Dat zegt advocaat Job Knoester, raadsman van Jairs familie. Naar nu blijkt is de pedofiel die zestien jaar geleden mogelijk bij de kinderverdwijning was betrokken, eind vorige maand overleden. “Uit alles leid ik af dat politie en justitie hebben nagelaten om deze man te verhoren. Dat terwijl het OM al een half jaar geleden door De Telegraaf van zijn identiteit op de hoogte is gebracht en toen bovendien al wist dat hij ziek was”, aldus Knoester.

De pedofiel kwam in beeld toen deze krant in april een nooit vrijgegeven signalement uit oude politiestukken publiceerde. Telegraaflezers herkenden een notoire zedendelinquent in de beschrijving van de onbekende man die destijds werd gezien toen hij met Jair van het strand van Monster vertrok . Advocaat Knoester en deze krant speelden de naam en gegevens van de pedofiel vervolgens door aan justitie met het verzoek om onmiddellijk een onderzoek in te stellen.

Knoester: “Het OM is toen al duidelijk te verstaan gegeven dat de man ongeneeslijk ziek was en dat daarom haast achter een verhoor moest worden gezet. Het valt niet uit te leggen dat justitie dan een half jaar wacht met het heropenen van de zaak en ook nog eens verzuimt die man te gaan spreken. Als hij daadwerkelijk de kidnapper en moordenaar was, is de kans dat er ooit helderheid komt over Jair nu wel verprutst.”

Het OM wil weinig over de zaak kwijt. “Het is nu te vroeg om vragen te beantwoorden. Het enkele feit dat een onderzoekssubject is overleden, maakt nog niet dat het onderzoeksbelang is verdwenen. Het subject zelf is maar een van de bronnen in een onderzoek,” aldus justitie. Het enkele feit dat een onderzoekssubject is overleden, maakt nog niet dat het onderzoeksbelang is verdwenen.

Noot:
Dat laatste kan wel zijn maar als de overledene echt de dader zou zijn dan zal het lichaam van jair niet meer worden gevonden en dat zou een ramp zijn voor de familie.

2 Comments

  1. rms says:

    Tot het een kind van n kind betreft van iemand die bij justitie werkt, dan is alles wel geoorloofd en duurt het allemaal niet zolang!

  2. Hendrik says:

    Het OM wil weinig over de zaak kwijt. “Het is nu te vroeg om vragen te beantwoorden. Het enkele feit dat een onderzoekssubject is overleden, maakt nog niet dat het onderzoeksbelang is verdwenen. Het subject zelf is maar een van de bronnen in een onderzoek,” aldus justitie
    Wat een bak onzin staat hier

Leave a Reply