Skip to content
 

Anonieme brief bevestigt vermoeden van moord

Door Waarheidsvinder

Meerdere malen schreven we al over de verdachte dood van de 19 jarige Leon Groeneweg uit Schiedam. Zijn lichaam werd op 15 juni 2008 gevonden in een ondiep gedeelte van het Brielse Meer nabij camping Kruininger Gors in Oostvoorne.
Hoewel het lichaam van Leon gedeeltelijk ontkleed werd aangetroffen en de rest van zijn kleding niet werd teruggevonden hield de politie het al snel op een ongeval. Men ging er vanuit dat Leon onder invloed van drugs vrijwillig te water was gegaan en daarna verdronken.

Na bestudering van de zaak kwamen wij tot de conclusie dat Leon nagenoeg zeker een week eerder al om het leven was gebracht en dat zijn lichaam pas kort voor het aantreffen door de daders in het water van het Brielse meer was gedumpt.
Het motief voor de moord was vermoedelijk het feit dat Leon naar de politie wilde stappen om daar informatie te verstrekken over de dood van zijn vriend Tariq Chatta een jaar eerder. Het lichaam van Tariq was in een ondiepe sloot gevonden terwijl zijn benen met zijn jas bij elkaar waren gebonden. De politie ging desondanks uit van een ongeval.
Volgens Leon was Tariq echter niet verdronken maar was hij door een groep jongens vermoord. Deze zelfde groep jongens is waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de dood van Leon.

Politie en justitie weigeren echter tot op heden beide zaken serieus te nemen, zelfs terwijl er toch inmiddels steeds meer nieuwe aanwijzingen zijn binnengekomen dat zowel Tariq als Leon zijn vermoord.

Vanuit de dadergroep wordt ondertussen de familie van Leon nog steeds bedreigd met de bedoeling de zaak te laten rusten.
Nu is er weer een nieuwe ontwikkeling in de zaak. Afgelopen vrijdag ontvingen Marijke en Ap Harkema, de ouders van Leon, een anonieme brief van iemand die zegt deel uit te maken van de groep die Leon heeft vermoord. De onbekende briefschrijver vertelt in detail wat er de bewuste nacht is gebeurd en wie er bij de moord waren betrokken.
Opvallend is dat de inhoud van de brief precies past bij de bevindingen die wij al in januari 2010 hebben opgeschreven in onze analyse van de zaak.

Daarnaast wordt in de brief gemeld dat dezelfde daders al enige tijd het voornemen hebben de 12 jarige zoon van de familie te ontvoeren om zo nog meer druk op hun uit te oefenen.

De ouders hebben de brief direct aan de politie gegeven en vandaag zal hun raadsman mr. Gertjan van Oosten uit Amsterdam, namens de ouders, aangifte doen bij justitie in Rotterdam terzake moord gepleegd door een aantal in de brief met name genoemde jongens.

Het wordt toch echt tijd dat politie en justitie eindelijk eens gaan optreden. Het kan toch niet zijn dat men afwacht tot er inderdaad iets is gebeurd met het 12 jarige zoontje van Marijke en Ap.

Leave a Reply