Skip to content
 

Familie Willeke Dost start procedure

Door Waarheidsvinder

Het openbaar ministerie in Assen heeft recent besloten de pleegmoeder en pleegbroer van de in 1992 uit het Drentse Koekange verdwenen Willeke Dost niet te vervolgen. Volgens de verantwoordelijk officier van justitie is er te weinig bewijs dat zij betrokken zijn bij de vermoedelijke moord op het meisje.

De familie van Willeke is het daar niet mee eens. Advocate Esther Vroegh is daarom namens de familie een artikel 12 procedure begonnen bij het Gerechtshof in Leeuwarden. Dat houdt in dat zij het Gerechtshof vraagt justitie op te dragen om alsnog tot vervolging van de pleegmoeder en pleegbroer over te gaan.

Na vele jaren van ontkenning dat er sprake zou zijn geweest van een misdrijf zijn politie en justitie in 2010, mede onder druk van publicaties in de Telegraaf, alsnog een onderzoek gestart. Bij dat onderzoek heeft men, ondanks alle inspanningen daartoe, het lichaam van Willeke niet gevonden. Hetgeen niet verwonderlijk is na zoveel jaren. De familie vindt echter dat er desondanks voldoende redenen zijn om de pleegmoeder en pleegbroer te vervolgen.

De beslissing ligt nu bij het Hof in Leeuwarden.

Leave a Reply