Skip to content
 

Mogelijk herzieningsverzoek in moordzaak Micelle Mooij

Door Waarheidsvinder

De Stentor berichtte gisteren dat advocaat Paul Acda, van Knoops Advocaten, voornemens is dit najaar bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek in te dienen met betrekking tot de veroordeling van ex-Vordenaar Godfried van Haut. Van Haut werd in 2004 door het gerechtshof in Arnhem samen met 3 andere mannen veroordeeld voor de moord op pompbediende Micelle Mooij in Warnsveld, beter bekend als de Warnveldse pompmoord. Micelle Mooij werd op 24 oktober 1985 kort na 21.00 uur met messteken vermoord direct nadat zij haar werk als pompbediende had beëindigd.
Politie en justitie beschouwden de zaak destijds als een mislukte overval op het tankstation doch wij hebben daar grote twijfels over zoals wij al eerder op deze site schreven. Wij denken dat Micelle zelf als doelwit gold en niet het tankstation.

Van Haut heeft zijn betrokkenheid bij de moord altijd ontkend. De krant schrijft dat er volgens advocaat Paul Acda nogal wat schort aan het bewijsmateriaal. Onder meer zou er van alles mis zijn met de verhoren en ook het DNA onderzoek op een trui van het slachtoffer zou niet goed zijn gebeurd.

We zijn benieuwd naar het verloop van de zaak en blijven hem zeker volgen.

Leave a Reply