Skip to content
 

Rechters het spoor kwijt

Door Waarheidsvinder

Soms moet je een bericht twee keer lezen voordat je begrijpt wat er staat. Vandaag was dit het geval met een bericht over een uitspraak van de rechtbank in Lelystad. Een 31 jarige Amsterdammer stond daar terecht omdat hij verdacht werd van het plegen van ontucht in Almere met 2 meisjes van 11 en 12 jaar oud en van het seksueel misbruik van het 4 jarige dochtertje van zijn toenmalige vriendin. De officier van justitie had voor deze feiten 4 jaar gevangenisstraf geëist.

De rechtbank veroordeelde de man echter alleen tot 6 maanden cel voor het plegen van ontucht met de beide meisjes uit Almere. Op zich al een vonnis waar je grote vraagtekens bij kunt zetten. In een beetje beschaafd land ga je voor zoiets jaren achter de stalen deur.

Maar de rechtbank maakte het nog bonter. De man bleek aan 2 soa’s te leiden en hoewel bij het 4 jarige meisje dezelfde twee soa’s waren gevonden, sprak de rechtbank hem vrij. Als reden voerde men aan dat niet kon worden uitgesloten dat het kind de soa’s op andere wijze had opgelopen.

Soms vraag je je af hoe dom iemand moet zijn om rechter te kunnen worden.

One Comment

  1. Shiman says:

    Hier wordt overduidelijk blijk gegegeven dat deze rechters niet van deze wereld zijn ! Eigenlijk zijn het gewoon tragische figuren ! Ik weet niet of dom wel de juiste conclusie is.
    Als man uit de praktijk krijg ik een heel ander vermoeden.

Leave a Reply