Skip to content
 

Nieuw licht in zaak verdwijning Adrie Knops?

Door Waarheidsvinder

Bij het Cold Case Team van de Telegraaf is informatie binnengekomen dat de in 2001 verdwenen Adrie Knops zou zijn vermoord door de man die Farida Zargar uit Spijkenisse en vermoedelijk Nada Kerklaan uit dezelfde plaats heeft vermoord. Hoewel je het met tips natuurlijk nooit zeker weet, zitten er in deze tip punten die nader onderzocht kunnen en moeten worden.
Voor bijzonderheden verwijzen we u naar het artikel uit De Telegraaf van vandaag.

Heropening onderzoek na tip Telegraafteam
Patrick S. vermoordde mogelijk ook Adri Knops
door Jolande van der Graaf
SPIJKENISSE, donderdag
De politie onderzoekt op grond van informatie van De Telegraaf of Spijkenisser Patrick S., de vermeende moordenaar van Farida Zargar en Nanda Kerklaan, ook de in 2001 spoorloos verdwenen Adri Knops (63) om het leven heeft gebracht.

Het Cold Case Team van De Telegraaf, dat de verdwijning van de gepensioneerde trucker uit Spijkenisse eerder onderzocht, kreeg de afgelopen dagen gerichte inlichtingen binnen die wijzen op mogelijke betrokkenheid van S. De recherche is inmiddels op de hoogte en heeft ook de familie van Knops gemeld diverse zaken te zullen onderzoeken.
Volgens een getuige uit de omgeving van S. verkondigde hij voor zijn aanhouding in oktober dat hij drie mensen heeft omgebracht. In eigen kring vertelde de vermeende seriemoordenaar dat ook Adri Knops tot zijn slachtoffers behoort. De tipgever noemt tevens een locatie waar Knops in een houten kist door S. zou zijn begraven.

Sieraden
Een aanknopingspunt waarmee de politie verder gaat, zijn gestolen sieraden die in de woning van S. in beslag zijn genomen. Knops droeg een Seikohorloge waarvan er in de enorme sieradenbuit van S. enkele in dezelfde kleur zaten. „Mijn moeder is waarschijnlijk in staat het horloge met schakelband te herkennen”, zegt dochter Dineke Knops. „Dit is voor ons ontzettend spannend. We hopen na elf jaar eindelijk zekerheid te krijgen wat er met mijn vader is gebeurd.”
Volgens een dna-deskundige is er een grote kans dat horloges met schakelbanden dna bevatten. „Schakels zijn zeer lastig schoon te maken op dna, daar moet een profiel tussen te vinden zijn.”
De politie onderzocht de verdwijning nooit als misdrijf. Het Telegraaf Cold Case Team nam de zaak in 2010 in onderzoek. Uit alles blijkt dat de vermiste man op 2 juli 2001 is omgebracht. Knops maakte die dag een proefritje in de Suzuki Alto van zijn vrouw. De wagen werd later in het naburige Hoogvliet teruggevonden.
Knops had geen enkele reden om vrijwillig te vertrekken, bovendien had hij toen hij verdween geen geld of paspoort op zak. Ook een ongeluk valt uit te sluiten, omdat zijn lichaam nooit is gevonden. Wel is er een getuige die de Suzuki Alto later zag rondrijden met een onbekende man achter het stuur.

Update 17 april
De in de woning van S. aangetroffen horloges blijken niet van Adrie Knops te zijn. De politie Rotterdam zegt daarbij geheel onterecht dat deze informatie van De Telegraaf dus niet klopt. Er is echter nooit gezegd dat één van de gevonden horloges van Knops zou zijn. Er is slechts gezegd dat Knoops destijd ook een Seiko horloge droeg en dat het dus logisch was, gelet op de verklaring van de nieuwe getuige, om na te gaan of één van de gevonden horloges dus van Knops kon zijn, niet meer en niet minder. Een beetje kinderachtig dus dit persbericht.

Leave a Reply