Skip to content
 

Justitie eist 25 jaar en TBS tegen moordenaar Milly Boele

Door Waarheidsvinder

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep voor het Gerechtshof in Den Haag 25 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Sander V. de moordenaar van de 12 jarige Milly Boele uit Dordrecht. Sander V. werd eerder door de rechtbank in Den Haag tot 18 jaar cel en TBS veroordeeld.

Sander V. houdt ook nu vol dat hij onder invloed van drugs in een opwelling heeft gehandeld toen hij zijn buurmeisje om het leven bracht. Hij beroept zich daarbij tevens op geheugenverlies waardoor hij zich niet alles meer kan herinneren.

Het Openbaar Ministerie gelooft niets van het verhaal van Sander V. Zij denkt dat Sander doelbewust en koelbloedig te werk is gegaan, een mening die wij delen.
Iemand die met een smoes zijn buurmeisje meelokt en haar vervolgens vermoordt, doet dat niet per ongeluk of in een opwelling. Op het moment dat Sander V. naar de ouderlijke woning van Milly liep moet hij al hebben geweten dat zijn handelen met de dood van Milly zou moeten eindigen. Milly laten leven kon geen optie zijn omdat zij hem kende en hij dus nooit ongestraft met zijn daad zou kunnen wegkomen. Het verliezen van zijn baan als politieman zou daarbij zeker het eerste gevolg zijn geweest.

Na de dood van Milly begroef Sander V. haar lichaam in de tuin achter zijn woning nadat hij maatregelen had genomen om ontdekking van het lichaam te voorkomen. Sander V. meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie nadat er in de Telegraaf een artikel was verschenen dat Milly vermoedelijk was vermoord door een buurman en dat de politie in die richting actie zou moeten ondernemen. Kennelijk werd de druk hem toen te groot.

De rechtbank achtte ondanks alle aanwijzingen in die richting destijds niet bewezen dat Sander V. het slachtoffer seksueel heeft misbruikt voordat hij haar om het leven bracht. Een conclusie die mede het gevolg was van een onvolledig onderzoek door het NFI. Benieuwd of het hof hier nu anders over denkt.

Leave a Reply