Skip to content
 

Moordzaak Martien van der Meijs heropend

Door Waarheidsvinder

Politie en justitie hebben besloten het onderzoek in de zaak van de in 2002 in Hilversum vermoorde Martien van der Meijs te heropen en dat is mooi. Het is goed om niet te blijven vasthouden aan eerder genomen standpunten maar voortdurend open te blijven staan voor nieuwe ideeën. We wachten de resultaten van de het nieuwe onderzoek met belangstelling af.
Vandaag een artikel over deze zaak in De Telegraaf.

Bon: De Telegraaf
Door Jolande van der Graaf

Onderzoek bakkersmoord heropend
door Jolande van der Graaf
HILVERSUM – Er komt een nieuw rechercheonderzoek naar de tien jaar terug gepleegde, uiterst laffe moord op Martien van der Meijs (72) uit Hilversum. De gepensioneerde bakker werd op 30 januari 2002 in het holst van de nacht, tijdens het uitlaten van zijn hondje op straat doodgestoken. De dader is nooit opgespoord.
De nabestaanden en hun advocaat Job Knoester kregen gisteren te horen dat de politie acht rechercheurs op de zaak zet. “Ik ben ervan overtuigd dat recente berichtgeving door De Telegraaf tot heropening van dit dossier heeft geleid”, zegt advocaat Knoester. “De politie gaf toe in het eerste onderzoek steken te hebben laten vallen. Hopelijk volgt nu wel gedegen rechercheonderzoek.”
In maart dit jaar hield het Telegraaf Cold Case Team de moord uit 2002 tegen het licht. Het blijkt dat er nog allerlei aanknopingspunten zijn die kunnen leiden tot een oplossing van het misdrijf.
Zo is de jas van bakker Van der Meijs tot nu toe niet op sporen onderzocht, terwijl er vrijwel zeker dna van de dader op is te vinden. Deze sporen kunnen alsnog worden vergeleken met het dna van een toenmalige verdachte, een schizofrene schandknaap uit Hilversum tegen wie de politie nooit serieus onderzoek verrichtte.
Een oud-politiepsycholoog die destijds bij het politie-onderzoek betrokken was, zei eerder in De Telegraaf dat de gestoorde man de dader kan zijn. De schandknaap woonde vlakbij de plek van het misdrijf, was rond het tijdstip van de moord op straat en beschikte bovendien over bijzondere messen. Bakker Van der Meijs werd met een afwijkend type mes neergestoken.

Leave a Reply