Skip to content
 

Politie stopt onderzoek naar verdwenen Jaïr Soares

Door Waarheidsvinder

Na 17 jaar alsnog de vermissing van een kind oplossen is niet eenvoudig en dat is ook nu weer gebleken. De verdwijning van de 7 jarige Jaïr Soares zal vermoedelijk onopgelost blijven. Dat is niet de schuld van degenen die nu het onderzoek hebben gedaan maar een erfenis uit het verleden. Het onderzoek dat toen werd gedaan was onvolledig en dat valt niet terug te draaien. De ouders van Jaïr zullen dus waarschijnlijk nooit te weten komen wat er in 1995 met hun zoontje is gebeurd.

Bron: De Telegraaf
Door Jolande van der Graaf

MONSTER –  Het rechercheonderzoek naar de verdachte verdwijning van het 7-jarige jongetje Jair Soares in augustus 1995 in Monster heeft niets opgeleverd. De politie maakte eerder vandaag bekend het onderzoek te hebben gesloten.

“De politie gaat er nog steeds van uit dat het kind destijds door iemand is meegenomen, maar heeft dat niet kunnen aantonen”,aldus advocaat Job Knoester, raadsman van de nabestaanden die vanmorgen een gesprek tussen de familie Soares en justitie bijwoonde.
Ruim een half jaar geleden werd het onderzoek naar de vermoedelijke kindermoord heropend op grond van gesprekken met nabestaanden en De Telegraaf. Deze krant toonde eerder aan dat het jongetje slachtoffer van een ontvoering moet zijn geworden en vrijwel zeker is omgebracht. In 1995 werd de zaak echter nooit als misdrijf onderzocht.

Jair verdween toen hij met zijn ouders een dagje naar het strand bij Monster was en bij de strandopgang aan het spelen was. Een getuige zag rond die tijd hoe een donker jongetje door een onbekende man van het strand werd meegenomen.
Nu lijkt de politie er wel meer aan te hebben gedaan om de dader te achterhalen. Er werden ruim zestig tips nagetrokken en het onderzoek strekte zich uit tot in het buitenland. Zo werd ook in Kaap-Verdië, waar Jairs ouders vandaan komen, een oproep gedaan. Verder werden trok de recherche onder meer enkele bij justitie bekende zedendelinquenten na, onder wie ook Belgen en Duitsers. “Het is erg spijtig dat we de zaak niet hebben kunnen oplossen”, aldus een woordvoerder van de politie Haaglanden.

Leave a Reply